sâmbătă, iunie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleAnimalePovestea celei mai bătrâne berze din România. Are 21 de ani și...

Povestea celei mai bătrâne berze din România. Are 21 de ani și se întoarce, an de an, în cuibul său

Date:

Știri relevante

spot_img

Povestea celei mai bătrâne berze din România. Are 21 de ani și se întoarce, an de an, în cuibul său.

O barză din Bihor și-a câștigat titlul de cel mai bătrân exemplar din specia sa, din România. Are 21 de ani și se întoarce, în fiecare an, la același cuib. Masculul a fost inelat în județul Satu Mare în 2003, iar odată ajuns la maturitate s-a mutat să-și întemeieze o familie în județul Bihor.

Povestea celei mai bătrâne berze din România. Are 21 de ani și se întoarce, an de an, în cuibul său

Povestea celei mai bătrâne berze din România începe în 2003. Pe când era încă un pui, masculul a primit un inel pe piciorul stâng.

“În urmă cu 21 de ani, colegul nostru a inelat un pui de barză în satul Andrid, județul Satu Mare (localitatea a primit titlul de Satul European al Berzelor în 1997). După ce a devenit matură, această barză a început să se întoarcă, în fiecare an, în România pentru a-și întemeia o familie.

Citește și: VREMEA se schimbă radical! De când revin ninsorile în România? Temperaturile scad semnificativ

În fiecare primăvară, masculul ocupă cuibul din comuna Tarcea, județul Bihor. Așa s-a întâmplat și acum, fiind observat cum, alături de perechea lui, curăța cuibul. Astfel, el este cea mai bătrână barză, inelată vreodată în România”, transmit reprezentanții ONG-ului Milvus Grup.

“Berzele nu sunt o specie la care perechea se formeză pe viață, sunt mai mult fidele cuibului decât perechii”, a declarat Papp Tama, ornitolog, pentru bihorjust.ro. Berzele, scrie sursa citată, își petrec iarna în Africa și se întorc la noi, de obicei, abia pe la sfârșitul lunii martie.

Ca să ajungă în Romania, păsările călătoresc mii de kilometri. Vor rămâne aici până în septembrie, când pleacă din nou spre locuri cu climă mai blândă. Cele mai multe dintre ele iernează în Etiopia.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut