marți, noiembrie 28, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitatePovestea Dalianei, tânăra plecată dintr-un sat din Alba să-și apere țara în...

Povestea Dalianei, tânăra plecată dintr-un sat din Alba să-și apere țara în Forțele Navale. Cum descrie viața la bordul unei nave

Date:

Știri relevante

spot_img

Daliana-Maria Moldovan, o tânără originară din comuna Farău, județul Alba, și-a găsit drumul în Marina Militară rupând barierele de gen și oferind o sursă de inspirație pentru toți cei ce își doresc să urmeze o astfel de carieră. Într-un interviu acordat pentru AlbaPress.ro, Daliana și-a dezvăluit povestea care a condus-o la titlul de “aspirant inginer”.

Într-un domeniu dominat în mare măsură de bărbați, tânăra Daliana-Maria Moldovan a avut curajul să spargă barierele de gen și a reușit să strălucească prin determinare, ambiție și pasiune.

De la fascinația pentru uniforma militară și provocările armatei, până la pasul hotărâtor de a urma o carieră în Marina Militară, povestea ei este o sursă de inspirație și motivație.

O viață la bordul navelor

Debutul acestei călătorii remarcabile a avut loc la Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova, unde Daliana-Maria a excelat ca șefă de promoție. 

Aici și-a descoperit dragostea pentru disciplină, seriozitate și dedicare – trăsături care s-au dovedit a fi cheia succesului său ulterior.

Citește și: Încă o performanță incredibilă a elevilor români! Locul I pe națiuni la Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală 2023

După absolvirea liceului, nu s-a oprit din a-și depăși limitele. 

A ales să își continue studiile la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” din Constanța, o instituție de prestigiu care a sprijinit-o în formarea sa ca ofițer inginer de marină. 

“Mi-am dorit să descopăr ce înseamnă viața la bordul unei nave și ce presupune mai exact cariera unui marinar”, a declarat tânăra pentru albapress.ro.

Alegerea acestei specializări a fost motivată de iubirea pentru mare care a însoțit-o încă din copilărie. 

În timpul celor patru ani petrecuți la academie, Daliana-Maria a avut privilegiul să își desfășoare practica atât pe Nava Școală “Mircea”, cât și pe alte nave din cadrul Forțelor Navale. 

Citește și: VIDEO Imagini de senzație cu un urs care se „joacă” cu o cameră de supraveghere instalată în Munții Apuseni: „Au miros fin”

Aceste experiențe au contribuit la dezvoltarea sa, oferindu-i bazele esențiale pentru viitoarea carieră.

Tânăra a mărturisit că: “Viața la bordul unei nave nu este una ușoară.”

Totuși, în ciuda provocărilor constante, Daliana a găsit frumusețea în mediul de lucru al Marinei Militare. 

De la Șefă de Promoție la Aspirant Inginer

Dacă ar fi să caracterizeze acest domeniu în trei cuvinte, Daliana îl descrie astfel: “profesionalism, seriozitate și frumos.”

Experiențele de la bordul navei au contribuit nu doar la dezvoltarea profesională, ci și la transformarea ei dintr-un copil timid într-un adult responsabil și mândru să își apere țara.

Citește și: FOTO Zăpodie, tărâmul din Alba unde timpul s-a oprit în loc. Cum arată casele de paie ale cătunului din Apuseni

Astăzi, Daliana-Maria Moldovan poartă cu mândrie gradul de “aspirant inginer”, un titlu care reflectă dedicarea și eforturile sale remarcabile.

Model de inspirație pentru viitoarele cadete

Pentru fetele interesate să urmeze o carieră în Marina Militară, Daliana oferă un sfat plin de încurajare: “Nu ezitați, fiți curioase, optimiste și aveți încredere că veți reuși!”.

Povestea sa exemplară subliniază faptul că visele pot deveni realitate prin muncă asiduă și perseverență, iar drumul spre succes poate fi parcurs cu demnitate și pasiune, indiferent de gen.

Primarul comunei Fărău, Ioan Stoia, alături de Daliana Moldovan – Foto: Facebook/ Ioan Stoia
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut