joi, iunie 13, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleMuzicăPovestea lui Andrei Haneș, taragostistul din Apuseni căruia Fărcaș i-a prevestit un...

Povestea lui Andrei Haneș, taragostistul din Apuseni căruia Fărcaș i-a prevestit un viitor strălucitor. A dat mingea pe fluier

Date:

Știri relevante

spot_img

Povestea lui Andrei Haneș, taragostistul din Munții Apuseni căruia Fărcaș i-a prevestit un viitor strălucitor. Tânărul „minune” a dat mingea pe fluier.

Andrei Haneș, la 21 de ani, este o veritabilă vedetă în ceea ce priveşte cântatul la taragot. Artistul a fost remarcat inclusiv de marele Dumitru Fărcaş.

Povestea lui Andrei Haneș, taragostistul din Apuseni căruia Fărcaș i-a prevestit un viitor strălucitor

Muzicianul, originar din Valea Mică, Zlatna, deși foarte tânăr, este deja extrem de cunoscut în zona Munților Apuseni, prin talentul său extraordinar.

Andrei cântă la taragot încă de copil. O face atât de bine încât Dumitru Fărcaș, care, după ce l-a auzit, i-a prezis un viitor strălucitor.

Artistul a început să cânte la 12 ani, iar talentul lui a fost remarcat imediat. Cei care l-au auzit cântând la taragot au rămas uimiţi.

Citește și: Performanță de excepție! Vlad Covaliu este vicecampion european U23 la scrimă

A fost remarcat de profesorul Gheorghe Bădău din Câmpeni care l-a ”încorporat” în ansamblul folcloric ”Arieşul”, alături de care a participat la mai multe spectacole. În 2016, taragotistul de doar 14 ani a participat la Târgul de pe Muntele Găina împreună cu Căluşarii de la Cib, care au obţinut locul doi în concurs, în mare parte datorită instrumentiştilor care i-au acompaniat.

„Muzica pentru mine este un mod de a mă relaxa, este o activitate pe care o fac tot timpul cu plăcere. Consider că este un mod prin care orice om îşi poare exprima stările sufleteşti. Muzica este scopul meu principal în viaţă”, spunea Andrei Haneş într-un interviu.

A dat mingea pe fluier

Tânărul spune că înainte de a merge pe drumul muzicii, a fost pasionat de fotbal, iar într-o zi s-a decis. A dat mingea pe un fluier cumpărat de tatăl său.

“Tata a cumpărat mai demult două fluiere. Mergeam la fotbal şi într-o zi i-am spus tatălui meu: nu mai merg la fotbal, merg să cânt!”, povesteşte Andrei.

Citește și: Premii deosebite pentru elevele din Alba care au participat la Olimpiada Interdisciplinară „Cultură și Spiritualitate Românească. Ce rezultate au obținut?

Mentorul său este Nică Porcar, un vestit taragotist de pe Valea Ampoiului. Andrei Haneş a cântat la Congresul Spirtualităţii Româneşti, alături de maestrul Dumitru Fărcaş.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut