miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitatePovestea Mariei, femeia din Alba Iulia care la 42 de ani s-a...

Povestea Mariei, femeia din Alba Iulia care la 42 de ani s-a înrolat în armată. Inspirată de fiica ei

Date:

Știri relevante

spot_img

Povestea Mariei, femeia din Alba Iulia care la 42 de ani s-a înrolat în armată. A fost inspirată de fiica ei.

O femeie din Alba Iulia, mamă a patru copii, s-a înrolat în armată la 42 de ani. Maria a declarat că a fost influențată de fiica ei care studiază la Colegiul Național Militar din Craiova.

Povestea Mariei, femeia din Alba Iulia care la 42 de ani s-a înrolat în armată

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au făcut publică povestea ei. Maria a locuit timp de 18 ani în străinătate, iar apoi în anul 2017 s-a întors în țară.

„Mă numesc Maria Cioruța, am 42 de ani, sunt din Alba Iulia și sunt mama a 4 copii. Anul acesta am ales să mă înrolez în armată.

Citește și: VIDEO Sărbătoare în pași de dans: Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia au realizat un flashmob cu ocazia Zilei Naționale a României

În 1999 am plecat în străinătate unde am rămas până în anul 2017, când împreună cu soțul am decis să ne întoarcem definitiv în țară.

Chiar dacă am stat 18 ani în Italia, pentru noi România a reprezentat întotdeauna cuvântul “acasă”. După o perioadă destul de lungă în care m-am dedicat complet familiei, am simțit nevoia de a dedica timp și carierei.

Faptul că fiica mea urmează colegiul militar din Craiova m-a apropiat de sistemul militar, pe care întotdeauna l-am admirat, dar nu cred ca aș fi avut curajul dacă ea nu ar fi deschis acest drum.

Bineînțeles că fără susținerea familiei nu aș fi putut sa fac această alegere.

Perioada de instrucție a fost și încă este una intensă, deoarece trecerea de la viața civilă la cea militară presupune adaptarea la un program strict, la a purta uniforma și bocanci pe tot parcursul zilei, la cunoașterea armamentului și executarea tragerilor.

Am reușit să trecem peste toate datorită instructorilor, o echipa de profesioniști și de oameni dedicați, care ne-au susținut pas cu pas, ne-au înțeles, ne-au încurajat și ne-au ajutat să ne depășim limitele.

Pentru fiica mea, dragostea față de haina militară a fost un sentiment care a crescut pas cu pas, ea urmând gimnaziul în cadrul Seminarului teologic ortodox din Alba Iulia, care este situat chiar în spatele liceului militar. Cred că a petrecut cei 4 ani trăgând cu ochiul peste gard.

Citește și: Paradă militară cu peste 1.000 de soldați la Alba Iulia de 1 Decembrie. De la ce oră începe evenimentul

Să ne găsim amândouă în uniformă într-o zi atât de importantă ca cea în care eu am depus Jurământul militar a fost un moment emoționant și sunt recunoscătoare și mândră că am avut această șansă”, spune Maria, în mesajul publicat pe Facebook.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut