sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitatePredoiu vrea să le confiște mașinile șoferilor care conduc drogați. Ce mai...

Predoiu vrea să le confiște mașinile șoferilor care conduc drogați. Ce mai propune ministrul

Date:

Știri relevante

spot_img

Cătălin Predoiu a declarat că va propune o serie de modificări legislative, printre care şi confiscarea mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri sau conducătorul auto a fost confirmat pozitiv.

“Voi propune Guvernului şi Parlamentului legislaţie pe următoarele direcţii – măsuri care vizează conducătorii auto: instituirea obligativităţii testului antidrog cu ocazia examinării medicale pentru dobândirea sau reînnoirea permisului şi extinderea examinării medicale la restituirea permisului de conducere reţinut pentru consumul de alcool şi droguri.

Predoiu vrea să le confiște mașinile șoferilor care conduc drogați. Ce mai propune ministrul

Deci, vrei carnet, test antidrog. Instituirea unor noi situaţii în care efectuarea testării antidrog – alcool este obligatorie suplimentar prevederilor actuale: atunci când în vehicul sunt identificate substanţe care pot avea caracter psihoactiv, recipiente cu alcool desfăcute, conducătorul auto figurează în baza de date că a încălcat norme privind consumul de alcool şi droguri la volan, precum şi când a comis infracţiuni la regimul substanţele interzise”, a precizat Cătălin Predoiu la Ministerul Afacerilor Interne.

Citește și: Tânărul din Alba care a ucis trei tineri vrea să fie cercetat în libertate. Ce decizie a luat instanța

O altă propunere venită din partea ministrului este mărirea termenului pentru restituirea permisului de conducere, atunci când acesta a fost anulat, ca urmare a consumului de alcool şi droguri.

“În prezent – 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau pedepsei în regim de privare de libertate, voi propune 3 ani”, a spus Predoiu.

“Un an de la data graţierii totale ori a restului de pedeapsă de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea pedepsei sub supraveghere sau de la data împlinirii termenului de prescripţie a executării pedepsei în caz de consum de alcool şi droguri. În prezent este un an, voi propune 5 ani”, a mai declarat ministrul Afacerilor Interne.

El a arătat că va propune şi confiscarea mijloacelor de transport dacă şoferul este prins băut sau drogat la volan.

Citește și: Alt tânăr prins beat la volan! A intrat cu mașina într-un autoturism, în Aiud. Polițiștii, șocați de alcoolemie

“Instituire a măsurii de confiscare obligatorie a mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri sau conducătorul auto a fost confirmat pozitiv cu droguri. Este o prevedere care funcţionează şi în state membre ale Uniunii Europene”, a explicat Predoiu, potrivit Agerpres.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut