vineri, iulie 19, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăCulturăPremiul Naţional pentru Poezie ,,Lucian Blaga” Opera Omnia, Ediția a VIII –...

Premiul Naţional pentru Poezie ,,Lucian Blaga” Opera Omnia, Ediția a VIII – a, la Lancrăm

Date:

Știri relevante

spot_img

Consiliul Județean Alba, Uniunea Scriitorilor din România, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș vă invită joi, 9 mai 2024, începând cu ora 11:00, la Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm, unde se va decerna pentru a opta oară Premiul Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia.

Începând cu anul 2017, din inițiativa Uniunii Scriitorilor din România – filiala Alba-Hunedoara a fost instituit un premiu național pentru poezie care să poarte numele marelui om de cultură – LUCIAN BLAGA.

Premiul Naţional pentru Poezie ,,Lucian Blaga” Opera Omnia, Ediția a VIII – a, la Lancrăm

Acesta a fost un demers mai mult decât firesc și necesar, pentru ca și în acest fel să fie adus un omagiu marelui om de cultură născut la Lancrăm.

Programul evenimentului va cuprinde un moment poetic din lirica blagiană susținut de Elena Anghel, recitaluri de poezie ale poeților Ioan Moldovan, Ioan Es. Pop, Liviu Ioan Stoiciu, Aurel Pantea, Marta Petreu, Vasile Dan și Ovidiu Genaru, decernarea în mod oficial a premiului, laudatio pentru laureatul ediției cu numărul opt și discursul poetului premiat. Juriul Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia din această ediție este format din scriitorii: Gabriel Coșoveanu, Horea Gârbea, Irina Petraș, Vasile Popovici, Vasile Spiridon, Răzvan Voncu, Mihai Zamfir.

Toți cei care iubesc poezia, toți cei ce doresc să îi audieze pe marii poeți ai zilelor noastre sunt așteptați la eveniment. Intrarea este liberă.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut