luni, iulie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateKlaus Iohannis: „Există în Coaliție discuția despre comasarea localelor cu parlamentarele. În...

Klaus Iohannis: „Există în Coaliție discuția despre comasarea localelor cu parlamentarele. În 2024 am avea cam multe alegeri”

Date:

Știri relevante

spot_img

Șeful statului a confirmat faptul că în cadrul coaliției de guvernare se discută scenariul comasării alegerilor parlamentare și locale.

Președintele României spune că există posibilitatea amânării localelor până la data parlamentarelor.

Klaus Iohannis: „Există în Coaliție discuția despre comasarea localelor cu parlamentarele. În 2024 am avea cam multe alegeri”

Comasarea alegerilor se discută în partide. Este o variantă posibilă constituțional, dar nu e posibil să aducem parlamentarele mai aproape, dar este posibil să fie amânate localele. Dacă aceasta este o soluție sau nu vom vedea pe parcurs. (…) În mod normal în 2024 am avea cam multe alegeri. E o realitate. Patru rânduri de alegeri într-un singur an sunt problematice. Ne-am afla permanent într-o competițe electorală, cu campanii, certuri la TV, pe rețele sociale. Pentru media ar fi un festival, dar pentru români nu știu dacă ar fi un festival”, a spus Iohannis.

Citește și: Ședință pe teme agricole la Instituția Prefectului de Alba

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a anunțat pe 6 aprilie, în ședința conducerii partidului, crearea unui grup de lucru care să analizeze opțiunea comasării alegerilor locale cu cele generale. 

După ședința PNL, premierul Nicolae Ciucă a explicat că decizia liberalilor are la bază faptul că „într-o proportie majoritară românii își doresc reducerea numărului de alegeri” și asta reiese din analizele sociologice ale partidului.

„Este o propunere pe care am discutat-o în ședința de azi și am decis ca la nivelul specialiștilor din partid să se analizeze care sunt elementele de legalitate pentru o astfel de măsură ținând cont că din sondajele efectuate într-o proportie majoritară își doresc reducerea numărului de alegeri. Din experiența a ceea ce s-a petrecut de-a lungul anilor, cu campania și alegerile propriu-zisă, putem să deslușim cât se poate de simplu că activitatea va fi ocupată cu desfășurarea acestui număr foarte mare de elegeri. Dacă va exista posibilitatea legală ca nr de alegeri să fie redus vom veni cu o soluție”, a spus Ciucă.

Potrivit sondajelor comandate de PNL, 67% dintre cei chestionați ar fi de acord cu comasarea alegerilor, iar 64% ar susține că nu ar avea dificultăți cu numărul mare de buletine de vot, potrivit Hotnews.

author avatar
Redacție AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut