vineri, februarie 23, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEconomiePrimăria vrea să construiască un parc fotovoltaic la Alba Iulia. Investiția va...

Primăria vrea să construiască un parc fotovoltaic la Alba Iulia. Investiția va costa peste 22 milioane de lei

Date:

Știri relevante

spot_img

Primăria Municipiului Alba Iulia a depus o cerere de finanțare în valoare de peste 22 milioane de lei pentru instalarea unei noi capacități de producere a energiei electrice din surse solare. Noua sursă va produce energie verde pentru clădirile publice și pentru iluminatul stradal.

“În data de 6 decembrie, Primăria Municipiului Alba Iulia a depus o cerere de finanțare de peste 22 milioane de lei pentru proiectul Instalarea unei noi capacități de producere a energiei electrice din surse solare cu o capacitate de minim 3000 kW în Municipiul Alba Iulia prin apelul “Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice”.

Primăria Alba Iulia solicită fonduri de peste 22 milioane de lei pentru o nouă sursă de energie solară

Scopul acestui proiect este dobândirea unei independențe energetice a Municipiului Alba Iulia față de energia clasică folosită până în prezent, al cărei preț de utilizare a devenit extraordinar de ridicat.

Citește și: Trofee de cerb și căprior, zeci de mii de euro și arsenal de arme, descoperite în Apuseni. Braconierii au rămas fără pradă

Obiectivul general al proiectului vizează valorificarea resurselor energetice regenerabile pentru producerea energiei „verzi”, pentru autoconsum, și reducerea globala a emisiilor de gaze cu efect de seră în Municipiului Alba Iulia.

Proiectul presupune montarea de sisteme de producere a energiei electrice din surse regenerabile de tip solar cu panouri fotovoltaice, pentru asigurarea consumului a 8 clădiri publice și pentru toata rețeaua de iluminat public din Municipiul Alba Iulia, cu o capacitate totala nou instalată de minim 3000 kW.

Citește și: Caz de trichineloză depistat la un porc sacrificat într-o gospodărie din Cugir. Recomandări DSVSA Alba pentru consumatori

Activitățile prevăzute în proiect sunt achiziționarea de instalații/echipamente noi pentru construirea de capacitați de producție a energiei electrice și realizarea de construcții aferente.

Durata de implementare a proiectului propus este de 21 de luni, cu începere în luna aprilie 2024.”, a declarat primarul Gabriel Pleșa pe pagina de Facebook.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut