miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateProiectul de 1 miliard € din Munții Apuseni merge înainte! Ministerul...

Proiectul de 1 miliard € din Munții Apuseni merge înainte! Ministerul Energiei: „Am dispus reluarea de urgență a procedurii de achiziție”

Date:

Știri relevante

spot_img

Ministrul Energiei vrea să resusciteze proiectul de 1 miliard de euro al hidrocentralei cu acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti.

Ministrul Energiei Sebastian Burduja a dispus reluarea de urgență a procedurii de achiziție a Serviciilor de elaborare a Studiului de Fezabilitate pentru proiectul Tarnița-Lăpuștești, după ce procedura a fost anulată, în luna decembrie.

Proiectul de 1 miliard € din Munții Apuseni merge înainte! Ministerul Energiei: „Am dispus reluarea de urgență a procedurii de achiziție”

În luna octombrie 2023, SAPE S.A. a lansat procedura de achiziție a Serviciilor de elaborare a Studiului de Fezabilitate şi Documentație tehnico-economică aferente obiectivului de investiții Centrala hidroelectrică cu acumulare prin pompaj (CHEAP) Tarnița – Lăpuștești.

La solicitarea potențialilor ofertanți, în vederea pregătirii documentației conform legislației în vigoare, termenul a fost prelungit cu o perioadă de 23 zile până la data de 27.12.2023, ora 15:00.

Citește și: Peste 500 de elevi și cadre didactice ale Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Zlatna au acum posibilitatea să studieze în condiții mult mai bune

La acestă procedură s-au înscris 15 ofertanți, inclusiv unele dintre cele mai mari companii de profil din lume.

În data de 27.12.2023, portalul de achiziții publice a afișat mesajul:

„Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor nici unul din ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară/sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici, după caz”.

Astfel, procedura a fost anulată. A contat și perioada de depunere, luna decembrie fiind un interval cu o capacitate limitată de implicare a companiilor, potrivit comunicatului citat.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a declarat:

„Orice proiect major întâmpină și provocări. Am constatat un interes semnificativ din partea marilor companii de profil, însă – din păcate – acesta nu s-a materializat prin oferte conforme, la acest moment.

Au fost primite, totodată, peste 70 de solicitări de clarificări, care au vizat atât posibila prelungire a termenului de depunere, cât și clauzele contractuale.

O parte au fost deja acceptate. Am dispus reluarea de urgență a procedurii de achiziție a documentației tehnico-economice, luând în calcul toate clarificările primite în prima etapă. 

Suntem încrezători ca reluarea procedurii se va face la începutul săptămânii viitoare, cu o documentație de atribuire îmbunătățită, care va ține cont de solicitările mediului privat.

Citește și: Magazinele sunt obligate să ieftinească anumite produse de bază. Până când va dura „promoția”

Asta va crește șansele derulării cu succes a procedurii, care va avea un termen inițial de 30 de zile.

Proiectul Tarnița-Lăpuşteşti trebuie să meargă înainte și va merge înainte, în cel mai rapid ritm posibil. Este cea mai importantă investiție pentru echilibrarea sistemului energetic național, iar oportunitatea realizării lui este confirmată de experți reputabili din sectorul energetic.

Încurajăm toți posibilii competitori să se implice în procedura de ofertare și să depună oferte complete și conforme, în termenele prevăzute de lege”.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut