sâmbătă, mai 18, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateProtest spontan al angajaților Agenției pentru Protecția Mediului Alba. Ce revendicări au?

Protest spontan al angajaților Agenției pentru Protecția Mediului Alba. Ce revendicări au?

Date:

Știri relevante

spot_img

Protest spontan al angajaților Agenției pentru Protecția Mediului Alba. Ce revendicări au?

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Alba anunță că întrerup lucrul timp de două ore în prima parte a zilei de joi.

Protest spontan al angajaților Agenției pentru Protecția Mediului Alba

„Angajații din Agențiile Județene pentru Protecția Mediului protestează împotriva discriminării salariale.

Aproximativ 1400 de salariați din întreaga țară, sunt profund indignați de discriminarea salarială la care sunt supuși în comparație cu colegii lor din alte agenții și instituții județene, cărora li s-au stabilit salariile la nivelul celor de la nivel central prin OUG 128/2023.

Citește și: FOTO Sărbătoare la Aiud! 26 de cupluri din oraș au fost celebrate la împlinirea a 50 de ani de căsătorie

Agențiile pentru Protecția Mediului își desfășoară activitatea sub coordonarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și au aceleași responsabilități și atribuții în implementarea politicilor și a legislației în domeniul protecției mediului la nivel județean. Este esențial ca această egalitate să se reflecte și în nivelul salariilor.

Nu cerem decât alinierea salariilor, așa cum s-a procedat și în cazul altor instituții.

Nu solicităm privilegii suplimentare față de alte instituții județene, ci doar încetarea discriminării și respectarea drepturilor noastre legitime!

Senatul României a luat deja măsuri pentru a corecta această injustiție, adoptând un amendament pentru eliminarea discriminării salariale. Cu toate acestea, proiectul de lege a rămas blocat în Camera Deputaților (PL-x nr. 67/26.02.2024), iar nenumăratele demersuri făcute pentru obținerea drepturilor noastre legitime au fost ignorate și respinse.

Importanța activității noastre devine evidentă atunci când angajații întrerup activitatea și protestează.

Proiecte finanțate din fonduri europene și naționale, inclusiv cele din cadrul PNRR, așteaptă actele de reglementare necesare, iar orice întârziere va afecta implementarea acestora.

Întreruperile în funcționarea Rețelei Naționale de Monitorizare a Radioactivității Mediului și a Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului, obiective de interes național, vor avea consecințe grave.

Citește și: Arhiepiscopul Irineu a botezat un băiețel la Heria. Ce i-a dăruit după Taina Sfântului Botez

Încetarea altor activități esențiale și nevăzute ale angajaților din protecția mediului va afecta societatea în ansamblul său. Sperăm că așa va deveni evidentă importanța contribuției noastre și vom fi recunoscuți și ascultați așa cum merităm

Protestele ce vor urma, inclusiv greva generală, sunt expresia hotărârii noastre de a lupta pentru dreptate și echitate în tratamentul salarial. Ne angajăm să continuăm această luptă până când drepturile noastre sunt respectate și nedreptatea salarială este eliminată”, a fost mesajul

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut