joi, aprilie 25, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleMuzicăRadu Vasile Balogh, cursant al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, a...

Radu Vasile Balogh, cursant al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, a câștigat trofeul Festivalului de muzică populară „Meleaguri brâncușiene”

Date:

Știri relevante

spot_img

Radu Vasile Balogh, cursant al Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba, a câștigat trofeul Festivalului de muzică populară „Meleaguri brâncușiene” organizat la Târgu Jiu.

Dinamismul dansurilor populare, cântecele din diverse regiuni etnofolclorice ale țării și pasiunea tinerilor concurenți au fost ingredientele celei de-a VII-a ediții a Festivalului Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene”, eveniment organizat de Consiliul Județean Gorj, Școala Populară de Artă „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu și Ansamblul Profesionist Doina Gorjului, în colaborare cu posturi de radio și televiziuni locale și naționale.

Radu Vasile Balogh, cursant al Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba, a câștigat trofeul Festivalului de muzică populară „Meleaguri brâncușiene”

38 de concurenți, reprezentând marile zone etnografice ale țării, au urcat pe scena festivalului, demonstrând prin repertoriul ales și calitățile interpretative că pot merge pe drumul cântecului popular românesc.

Prestațiile lor artistice au fost apreciate de juriul de specialitate format din 𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐢𝐭̗𝐚 𝐍𝐢𝐜𝐨𝐥𝐚𝐞 – președintele juriului, specialist în etnologie și folclor, realizator de emisiuni folclorice, prezentator/moderator al emisiunii „Tezaur folcloric”, vicepreședinte al Asociației Naționale de Folclor din România, organism afiliat la Uniunea Mondială de Folclor, 𝐃𝐨𝐢𝐧𝐚 𝐈𝐬̗𝐟𝐚𝐧𝐨𝐧𝐢 – doctor, istoric de artă, cercetător, etnolog – Muzeul Național al Satului „Dimitri Gusti” din București, 𝐂𝐥𝐚𝐮𝐝𝐢𝐚 𝐓𝐨𝐫𝐨𝐩 – interpret de folclor, director artistic „Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului” , 𝐄𝐮𝐠𝐞𝐧 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐞 𝐒𝐚𝐧𝐝𝐮 – profesor universitar doctor abilitat, Departamentul de Arte și Muzică de la Facultatea de Litere a Universității din Craiova, autor de studii etnomuzicologice, dirijor și compozitor și 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐆𝐫𝐢𝐠𝐨𝐫𝐚𝐬̗ – violonist, compozitor, dirijor al Orchestrei Naționale Radio.

Astfel, marele premiu și trofeul festivalului a ajuns la Radu Vasile Balogh de la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Citește și: VIDEO Aventura vieții pentru un grup de turiști. Au intrat în inima Munților Șureanu: „Ne-am trezit la 300 de metri sub pământ”

La secțiunea canto muzică populară – categoria 12-15 ani, premiul I a fost adjudecat de Miruna Iustina Gireadă de la Școala Populară de Arte „George Enescu” Botoșani, iar la categoria 16-25 de ani de către Iuliana Bianca Mirică de Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila.

La secțiunea instrumente populare, categoria 12-15 ani, premiul I a fost obținut de Nectarie Popescu de la Școala Populară de Arte „George Enescu” Botoșani, în vreme ce Alexandru Costin Cioiu, de la Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a fost răsplătit cu premiul I la categoria 16-25 ani.

S-au acordat și câteva premii speciale pentru autenticitatea costumului tradițional, pentru autenticitatea repertoriului, premiul special Camelia Argint și premiul special al orchestrei Ansamblului Folcloric „Maria Lătărețu”.

Potrivit organizatorilor, scopul acestui festival-concurs este de a încuraja și de a contribui la descoperirea a cât mai multor talente.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut