miercuri, iulie 3, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEducațieRaport Eurostat: România, în fruntea Uniunii Europene la abandonul școlar al tinerilor

Raport Eurostat: România, în fruntea Uniunii Europene la abandonul școlar al tinerilor

Date:

Știri relevante

spot_img

România este lider în topul abandonului școlar în rândul tinerilor de 18-24 de ani, cu o rată de 16%, în timp ce Uniunea Europeană înregistrează o scădere a ratei de părăsire timpurie a școlii la 10% în 2022, conform datelor Eurostat.

Procentajul “abandonului școlar” ( pentru tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani care întrerup prematur educația și formarea) a scăzut constant în Uniunea Europeană în ultimii 10 ani, de la 13% în 2012 la 10% în 2022.

Cu toate acestea, mai este treabă de făcut pentru a atinge obiectivul de reducere a ratei de abandon școlar la nivelul UE sub 9% până în 2030.

Citește și: Doi elevi de la Colegiul Național Militar din Alba Iulia, premiați la Sesiunea de referate și comunicări științifice: Calificare în etapa națională

Datele arată că în 2022 mai mulți băieți au abandonat educația și formarea decât fetele, în proporție de 11% băieți față de 8% fete.

Cota băieților a scăzut de la aproape 15% în 2012 la 11% în 2022. În ceea ce privește fetele, cota a scăzut de la aproape 11% în 2012 la 8% în 2022.

În comparație cu 2012, două treimi din toate statele membre ale UE au raportat o cotă mai mică de părăsire timpurie a școlii în 2022, cu excepția Cehiei, Danemarcei, Germaniei, Estoniei, Luxemburgului, Ungariei, Austriei, Slovaciei și Suediei, care au înregistrat creșteri mici (cea mai mare fiind de aproximativ +2 pp).

Cota cea mai scăzută de părăsire timpurie a școlii a fost înregistrată în Croația, iar cea mai mare în România și Spania. În 2022, statele membre ale UE care au raportat cele mai scăzute cote de părăsire timpurie a școlii au fost Croația (2%), Irlanda, Slovenia și Grecia (fiecare 4%), Polonia și Lituania (fiecare 5%).

În schimb, cele mai mari cote au fost înregistrate în România (16%), Spania (14%), Ungaria, Germania și Italia (fiecare 12%).

Citește și: Greva profesorilor continuă. Când se vor reveni elevii în bănci?

Optsprezece state membre ale UE au atins deja obiectivul la nivelul UE pentru 2030 privind acest indicator: Belgia, Cehia, Irlanda, Grecia, Franța, Croația, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Țările de Jos, Austria, Polonia, Portugalia, Slovenia, Slovacia, Finlanda și Suedia.

În 2022, cota părăsirii timpurii a școlii a fost mai mică pentru tinerele femei decât pentru tinerii bărbați în toate statele membre ale UE, cu excepția Bulgariei (bărbați 9%, femei 12%) și Greciei (bărbați 4%, femei 5%).

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut