miercuri, februarie 12, 2025
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleGastronomieRețetă de mini clătite americane pentru micul dejun. Au puține calorii și...

Rețetă de mini clătite americane pentru micul dejun. Au puține calorii și se mănâncă cu zahăr pudră

Date:

Știri relevante

spot_imgspot_img

Rețetă de mini clătite americane pentru micul dejun. Au puține calorii și se mănâncă cu zahăr pudră.

Dacă vrei să încerci o rețetă inedită de clătite americane, perfecte pentru micul dejun, trebuie neapărat să gătești mini pancakes cu iaurt.

Rețetă de mini clătite americane pentru micul dejun. Au puține calorii și se mănâncă cu zahăr pudră

Sunt necesare puține ingrediente, ieftine și nu necesită foarte mult timp petrecut în bucătărie. Așadar, poți să le gătești înainte de a pleca la locul de muncă sau pentru cei mici.

Mini pancakes sunt o alternativă mult mai ușoară a clătitelor americane obișnuite. Nu ai nevoie de la fel de multe ingrediente, iar aluatul se gătește mult mai repede. Sunt la fel de delicioase și aromate, dar și potrivite pentru cei care vor să își țină greutatea sub control.

În general, oamenii nu ar fi tentați să mănânce mini pancakes la micul dejun, de teamă că acestea au prea multe calorii. Adevărul este că cele mai multe calorii apar dacă adaugi diferite toppinguri sau sosuri, sau chiar gem sau cremă de ciocolată.

Dacă te limitezi la ingredientele din rețetă, fără să adaugi îndulcitori suplimentari, nu există niciun motiv de îngrijorare. Pentru un plus de savoare, la final poți să le pudrezi cu zahăr vanilat sau scorțișoară. Un alt ingredient care nu adaugă multe calorii este mierea, pe care poți să o adaugi pe deasupra.

Cum gătești mini pancakes

Rețeta de mini pancakes este ușoară. Este important ca ingredientele să fie cât mai proaspete, iar oul să fie scos direct din frigider.

Ai nevoie de o tigaie cu o suprafață antiaderentă, astfel încât aluatul să nu se prindă de ea.

Ingrediente

  • 8 grame de zahăr vanilat
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 linguri de ulei
  • 180 de grame de făină
  • 80 de ml de ulei
  • 10 grame de praf de copt
  • 125 g iaurt solid

Mod de preparare

Se bate oul foarte bine, se adaugă zahărul și puțin ulei. După ce are consistența necesară se adaugă iaurt și lapte. Într-un alt bol se cerne făina și se adaugă praful de copt. La final se amestecă cele două compoziții omogene și fără cocoloașe.

Aluatul se pune îi tigaie cu ajutorul unei linguri și se formează clătite mai mici decât cele obișnuite. Se pun într-o tigaie de clătite unsă cu ulei și se întorc pe o parte și pe cealaltă până se rumenesc. Se scot și se pudrează cu zahăr cât sunt calde.

URMĂREȘTE-NE ȘI PE GOOGLE NEWS 

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut