Rețeta pentru cel mai gustos drob pentru masa de Paște. Secretul dezvăluit de Cătălin Scărlătescu. Iată cum trebuie să o prepari și cât timp îți ia?
Drobul de miel este unul dintre preparatele tradiționale care nu lipsește niciodată de pe masa de Paște.
Rețeta pentru cel mai gustos drob pentru masa de Paște. Secretul a fost dezvăluit de chef Cătălin Scărlătescu
Este un aperitiv care nu se pregătește deloc greu, așa că mai jos îți spunem mai multe secrete din rețeta de drob de miel, cu care să îți surprinzi familia anul acesta de sărbători.
Citește și: Locul din Ardeal unde romanii mergeau să se relaxeze ca la „SPA”. Aici s-ar ascunde comori impresionante
Pentru rețeta de drob de miel ai nevoie de: organe de la un miel; căpăţâna de miel; ceapa verde 2 legături; usturoi verde 2 legături; mărar verde 2 legături; sare iodată, piper proaspăt măcinat; ouă 3 bucăţi; ouă fierte 5-6 bucăţi; prapure (membrana care învelește organele interne ale mielului, formată în mare parte din grăsime).
Organele de miel se fierb în apa cu un praf de sare. Căpăţâna de miel se fierbe separat. După ce au fiert organele şi carnea, se toacă mărunt. Ceapa, usturoiul şi mărarul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se adaugă la compoziţia de carne.
Amestecul pentru drob de miel se asezonează cu sare, piper, se adaugă ouale crude şi se amesteca bine până se omogenizează compoziția.
Într-o formă rotundă se așează prapurele, se pune jumătate din compoziţie, se aşează după dorinţă ouale fierte, se adaugă restul de compoziţie şi se acoperă cu prapurele.
Drobul de miel se pune la cuptorul preîncins, la copt cca. 30 de minute, la foc moderat, până ce trece testul cu scobitoarea.
Un secret dezvăluit de chef Florin Dumitrescu pentru cel mai bun drob este acela de a fierbe carnea în apă cu oțet și sare, la care se adaugă cimbru și foi de dafin pentru un gust excepțional.