duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateRomânia a scris istorie în SUA! Echipa de robotică AICitizens a câștigat...

România a scris istorie în SUA! Echipa de robotică AICitizens a câștigat Campionatul Mondial. Pe locul doi, tot elevi români

Date:

Știri relevante

spot_img

România a scris istorie în SUA! Echipa de robotică AICitizens a câștigat Campionatul Mondial. Pe locul doi, tot elevi români.

Echipa de robotică AICitizen a Colegiului “Alexandru Ioan Cuza” din Focşani a câştigat campionatul mondial de robotică First Tech Challenge, care s-a desfăşurat în perioada 17 – 20 aprilie, la Houston, în Statele Unite ale Americii, a anunţat coordonatorul echipei, profesorul Tiberiu Oprea.

România a scris istorie în SUA!

Echipa focşăneană a ajuns în finală în alianţă cu alte două echipe, The Clueless din San Diego şi California şi Texpand din CapeTown, South Africa, AICitizen fiind echipa Căpitan.

Citește și: David Popovici, fără greşeală la Naţionalele de la Otopeni: Patru probe, patru medalii de aur

Tot în finală a ajuns şi o altă echipă din România, Ro2D2 din Ploieşti, care a a făcut alianţă cu RoboKings Aurum din Sunshine Coast, Australia şi Hawk – Richmond Hill, Ontario, Canada, ploieştenii fiind, de asemenea, echipa Căpitan a alianţei.

Alianţa celor de la AICitizen a câştigat cu scorul de 400 la 374.

Echipa AICitizen este formată din 12 elevi, Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ştefan Buşilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ştefania Găină, Rareş Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan şi Tudor Deian Bernovici, coordonaţi de profesorul Tiberiu Oprea.

Citește și: Elevii de la Colegiul Național „David Prodan” Cugir, rezultate excelente la nivel județean: Premiul II la Olimpiada de Limba Germană și mențiuni la Olimpiadele de Istorie, Psihologie și Lectura ca abilitate de viață

La campionatul mondial de robotică First Tech Challenge din SUA au participat peste 200 dintre cele mai bune echipe de robotică din lume. 

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut