luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateRomânia intră, parțial, în Schengen! Guvernul a anunțat acordul cu Austria

România intră, parțial, în Schengen! Guvernul a anunțat acordul cu Austria

Date:

Știri relevante

spot_img

România intră, parțial, în Schengen! Guvernul a anunțat acordul cu Austria, astfel că românii vor putea circula liber pe cale aeriană și maritimă din 2024.

„În data de 23 decembrie 2023, Ministerul Afacerilor Interne a ajuns la un acord politic împreună cu ministerele omologe din Austria și Bulgaria privind extinderea Spațiului Schengen cu România și Bulgaria și aplicarea acquis-ului comunitar Schengen în România și Bulgaria la frontierele aeriene și maritime începând cu luna martie 2024, precum și discutarea în 2024 a aplicării acestuia la frontierele terestre în strânsă legătură cu măsurile compensatorii privind întărirea controlului la frontiere și aplicarea Acordului Dublin.

România intră, parțial, în Schengen!

În consecință, pe parcursul zilelor de 26 și 27 decembrie au avut loc discuții pe canale diplomatice, între ministerele de interne, ministerele de externe, inclusiv la nivelul misiunilor diplomatice acreditate la UE, asupra proiectului de decizie a Consiliului care să încorporeze juridic respectivul acord politic.

Citește și: Când intră România, parțial, în Schengen? Votul va avea loc peste două zile. Austria nu se mai opune

Aceste discuții vor continua mâine 28 decembrie 2023. Materializarea acordului politic într-o decizie presupune acordul tuturor Statelor Membre UE, demers procedural care se va continua și mâine 28 decembrie 2023.

Ministerul Afacerilor Interne mulțumește Președintelui României, Prim-ministrului și Ministerului Afacerilor Externe, inclusiv Misiunii Permanente de la Bruxelles, pentru sprijinul acordat pe parcursul negocierilor desfășurate în ultimele 5 luni.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne mulțumește Comisiei Europene și Președinției spaniole, precum și MAI Austria și MAI Bulgaria pentru discuțiile constructive care au degajat acordul politic din 23 decembrie pentru accesul României și Bulgariei în Spațiul Schengen.

Citește și: Austria și Ungaria, aliați împotriva României la Schengen. Ce cer maghiarii ca să dea „verde” aderării

Ministerul Afacerilor Interne va rămâne deplin angajat alături de Președintele României, Prim-ministrul și Ministerul Afacerilor Externe în continuarea eforturilor diplomatice până la materializarea procesului printr-o decizie”, transmite MAI.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut