vineri, iulie 19, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateRomânii trebuie să fie atenți dacă primesc aceste mesaje de la Poșta...

Românii trebuie să fie atenți dacă primesc aceste mesaje de la Poșta Română. Hackerii au o nouă metodă de înșelăciune

Date:

Știri relevante

spot_img

Românii trebuie să fie atenți dacă primesc aceste mesaje de la Poșta Română. Hackerii au o nouă metodă de înșelăciune.

În ultima perioadă, Poșta Română a devenit ținta unei campanii de phishing care vizează utilizatorii prin intermediul mesajelor SMS.

Românii trebuie să fie atenți dacă primesc aceste mesaje de la Poșta Română. Hackerii au o nouă metodă de înșelăciune

Aceste mesaje pretind că sunt trimise de Poșta Română și informează destinatarii că livrarea unui pachet a fost suspendată din cauza unui cod poștal lipsă. Mesajul solicită utilizatorilor să facă clic pe un link pentru a modifica informațiile de primire.

Textul mesajului sună astfel:

„Buna ziua, aici Poșta Română. Suspendăm livrarea pt dvs. din cauza unui cod poștal lipsă, trebuie să modificați informațiile de primire, vă rugăm să dați click pe modificare. Vă rugăm să îl modificați cât mai curând posibil, iar dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați city managerul!”, iar în SMS se poate vedea un link inserat pe care, dacă dai click, ești în pericol.

Cum să recunoști un mesaj fals

Este important pentru utilizatori să fie vigilenți și să recunoască semnele unui mesaj fals. Unul dintre primele indicii este solicitarea de a face clic pe un link pentru a modifica informațiile de primire.

Poșta Română nu cere niciodată astfel de informații prin SMS. De asemenea, mesajele autentice de la Poșta Română nu ar folosi un limbaj neoficial sau prescurtări precum „pt” în loc de „pentru”.

Citește și: Greșeala pe care o fac șoferii și le bagă mașina direct în service: „Scurtează durata de viață a autovehiculului cu 10 ani”

Un alt aspect de luat în considerare este adresarea generală a mesajului. În mod obișnuit, comunicările oficiale vor include informații personalizate, cum ar fi numele destinatarului, și nu vor folosi formule de adresare generice precum „Buna ziua”.

În plus, solicitarea de a contacta un „city manager” este neobișnuită și nu face parte din procedurile standard ale Poștei Române.

Ce să faci dacă primești un astfel de mesaj

Dacă primești un mesaj suspect, este recomandat să nu faci clic pe niciun link și să nu furnizezi nicio informație personală.

În schimb, verifică autenticitatea mesajului prin contactarea directă a Poștei Române prin intermediul canalelor oficiale. Poți folosi numerele de telefon și adresele de email disponibile pe site-ul oficial al Poștei Române pentru a obține informații suplimentare.

Citește și: Grup de „nomazi” care practica cerșetoria în Alba Iulia, sancționați de Poliția Locală. „Baza”, cu căruțe și animale, sub podul de la Mureș

Raportarea acestor mesaje este, de asemenea, importantă. Poți informa autoritățile și Poșta Română despre astfel de tentative de phishing pentru a ajuta la prevenirea unor posibile fraude viitoare.

Poșta Română colaborează strâns cu autoritățile pentru a identifica și a opri aceste campanii de înșelăciune.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut