duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateRomânul, cioban de „carieră”! Țara noastră ocupă locul trei în UE la...

Românul, cioban de „carieră”! Țara noastră ocupă locul trei în UE la populația de ovine

Date:

Știri relevante

spot_img

Românul, cioban de „carieră”! Țara noastră ocupă locul trei în UE la populația de ovine.

România este cunoscută pentru creșterea oilor și mai ales pentru produsele delicioase obține din laptele de oaie.

Românul, cioban de „carieră”

Potrivit datelor Eurostat, în anul 2019, România era a patra țară din Europa și a treia din Uniunea Europeană la populația de ovine.

În 2022, în România erau 10,4 milioane de ovine, în timp ce în Uniunea Europeană erau în același an 59,5 milioane de capete de ovine. Asta înseamnă că 17% dintre toate oile Uniunii Europene se află în România.

Cifra este impresionantă și arată cât de importantă este această industrie pentru economia țării. Valoarea exporturilor de ovine și caprine vii a crescut semnificativ în ultimii 30 de ani, de 15 ori în 2022 față de 1990.

Citește și: Șoselele din Blaj, „asaltate” de șoferi iresponsabili! Unul a fost prins drogat, altul conducea fără să aibă permis

În România există o varietate de rase de oi, adaptate la diferite zone geografice și condiții climatice. Printre cele mai comune rase de oi crescute în România se numără Țurcană, Țigănească, Karakul, Merinos de Palas, și Șarpești.

Industria ovină din România are potențialul de a produce atât lână, cât și carne de oaie. Carnea de oaie este apreciată în bucătăria tradițională românească și este un element important al diversității culinare a țării.

Cu toate acestea, România nu consumă atât de multă carne de oaie pe cât ar fi de așteptat. În 2021, un român consuma în medie 2,7 kg de carne de oaie sau capră pe an. Consumul cel mai ridicat este înregistrat în perioada Sărbătorilor Pascale, potrivit a3.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut