miercuri, noiembrie 29, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateSala de nunți din Alba Iulia și pensiunea din Ocoliș, de unde...

Sala de nunți din Alba Iulia și pensiunea din Ocoliș, de unde 20 de persoane au ajuns la spital, amendate. Stafilococ depistat în alimente

Date:

Știri relevante

spot_img

Autoritățile iau măsuri drastice în urma unui incident alimentar la o sală de evenimente și o pensiune din Alba. După investigații amănunțite, s-a constatat prezența stafilococului în alimente.

Amenzi de 27.000 de lei pentru sala de evenimente din Alba Iulia și pensiunea din Ocoliș

Măsuri dispuse de inspectorii DSP Alba în urma neregulilor constatate la o pensiune din Ocoliș și o sală de evenimente din Alba Iulia.

Inspectorii DSP Alba au luat mai multe măsuri ca urmare a neregulilor și neconformităților constatate la o pensiune de pe raza comunei Ocoliș și la o sală de nunți de pe raza municipiului Alba Iulia, după ce în cursul serii de sâmbătă, 2 septembrie 2023, mai multe persoane care participau la două evenimente organizate la locațiile amintite au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

Citește și: Apel urgent către donatori! Doi pacienți aflați în stare gravă la un spital din Alba au nevoie de sânge și trombocite, grupa AB

Stafilococ identificat în alimente

În cazul pensiunii din Ocoliș unde 30 de persoane au participat la o petrecere de cununie, 7 dintre ele acuzând stări de rău și fiind transportate la Spitalul Municipal Turda, s-a aplicat amendă contravențională pe persoană fizică (proprietarul pensiunii) în cuantum de 2.000 de lei, conform HG 857/2011 art. 43 lit. b), pentru nerespectarea măsurilor și a normelor igienico-sanitare în vigoare.

S-a constatat că mâncarea servită nu a fost preparată la locația desfășurării evenimentului ci a fost cumpărată de către organizatori din mai multe județe (mezelurile din Cluj și Bacău, brânzeturile din Harghita) și adusă porționată și ambalată la pensiune.

Testele de laborator prelevate din alimente au detectat prezența stafilococului coagulazo pozitiv.

​În ceea ce privește sala de evenimente de pe raza municipiului Alba Iulia unde 13 persoane participante la o nuntă au acuzat stări de rău și s-au prezentat la UPU Alba Iulia în seara zilei de 2 septembrie 2023, testele de laborator au indicat prezența stafilococului coagulazo pozitiv în toate alimentele servite.

De asemenea, testele de sanitație prelevate de pe suprafețe și de pe mâinile personalului au indicat prezența stafilococului coagulazo pozitiv și a stafilocolului hemolitic.

Ca urmare, a fost aplicată o amendă contravențională în valoare de 25.000 de lei pe persoană juridică, conform HG 857/2011 art 43 lit. b) pentru nerespectarea măsurilor și a normelor igienico-sanitare în vigoare.

Citește și: Facultatea de doi ani, soluția perfectă pentru criza de pe piața muncii din România. Care sunt domeniile în care pot activa absolvenții

De asemenea, s-a mai aplicat o amendă în valoare de 1600 de lei pe persoană fizică bucătarului de la locație pentru nerespectarea regulilor de igienă individuală pe tot timpul programului de lucru în sectorul alimentar.

În plus, măsura suspendării activității sălii de evenimente se menține până remedierea neconformităților constatate, ceea ce presupune inclusiv rezultate conforme ale testelor de sanitație.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut