sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateSălile din Alba de unde 21 de petrecăreți au ajuns la spital,...

Sălile din Alba de unde 21 de petrecăreți au ajuns la spital, anchetate de DSVSA. Ce amenzi au primit

Date:

Știri relevante

spot_img

În urma apariției a două suspiciuni de toxiinfecții alimentare la evenimente private din județul Alba, DSVSA Alba a demarat anchete epidemiologice pentru a clarifica situația. În urma controalelor au fost aplicate două amenzi în valoare de 21.200 de lei.

Anchete ale DSVSA în cazul toxiinfecțiilor alimentare din Alba Iulia și Ocoliș

Anchete ale DSVSA Alba în urma a două suspiciuni de toxiinfecții alimentare.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba desfășoară două anchete epidemiologice în urma a două suspiciuni de toxiinfecții alimentare (TIA) înregistrate la evenimente private care au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică (2-3 septembrie). Unul dintre evenimente a avut loc în municipiul Alba Iulia, iar celălalt în comuna Ocoliș.

Duminică, DSVSA Alba a fost notificată cu privire la apariția a două suspiciuni de TIA, după ce persoane care au participat la cele două evenimente (o nuntă în Alba Iulia și o cununie în Ocoliș) au prezentat simptome specifice ca urmare a consumului de alimente.

Echipe formate din inspectori ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Alba, s-au deplasat la fața locului pentru a începe anchetele epidemiologice.

Citește și: Modernizarea iluminatului public din Aiud, finalizată cu succes. Investiție totală de aproape 11 milioane de lei

Inspectorii sanitar-veterinari și pentru siguranța alimentelor au efectuat verificări în teren, axându-se pe condițiile de igienă, modul în care au fost produse, depozitate, transportate și valorificate produsele alimentare, precum și pe condițiile structurale și tehnologice ale unităților.

Au fost verificate și existența substanțelor de dezinfecție și igienizare, proveniența produselor alimentare, trasabilitatea acestora, respectarea regimului termic, precum și alte aspecte relevante legate de siguranța alimentelor.

În urma verificărilor efectuate la sala de evenimente din Alba Iulia, s-au constatat deficiențe privind etichetarea produselor alimentare și nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor în ceea ce privește întreținerea spațiilor de prelucrare.

Astfel, a fost aplicată o amendă contravențională în valoare de 20.000 de lei și a fost emisă o Ordonanță de suspendare temporară a activității.

Citește și: FOTO Cât costă carnea și mezelurile la noul magazin Carrefour din Carolina Mall? Ceafa de porc e 4 lei, cârnații 6 lei

În ceea ce privește unitatea din Ocoliș, s-a aplicat o amendă în valoare de 1.200 de lei pe persoană fizică (fiind amendat organizatorul evenimentului privat) pentru comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare într-un spațiu neaprobat sanitar veterinar și fără respectarea condițiilor de igienă prevăzute de legislația în vigoare.

În acest caz, produsele alimentare servite au fost aduse în regim propriu, nefiind preparate în locația respectivă. În acest moment există doar suspiciuni de toxiinfecții alimentare.

Anchetele sunt în curs de desfășurare și rezultatele definitive vor fi stabilite doar după finalizarea analizelor de laborator pentru probele prelevate de la fața locului.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut