miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateScandal în lumea muzicii populare: Furdui Iancu si Veta Biriș îl atacă...

Scandal în lumea muzicii populare: Furdui Iancu si Veta Biriș îl atacă pe Leșe după declarațiile despre “Așa-i românul”

Date:

Știri relevante

spot_img

Grigore Leșe a provocat un scandal în lumea muzicii populare după afirmațiile despre melodia “Așa-i românul”, sugerând că aceasta are origini în folclorul maghiar. Furdui Iancu și Veta Biriș au reacționat vehement la declarațiile lui Leșe, acuzându-l că încearcă dezbinarea românilor chiar de Ziua Națională.

Rapsodul Grigore Leşe, 69 de ani, a susținut, sâmbătă, la emisiunea „Insider politic”, de la Prima TV, că melodia „Aşa-i românul”, cântată cu precădere la manifestările de 1 Decembrie, provine, de fapt, din folclorul maghiar.

Scandal în lumea muzicii populare

Acesta a mai spus că interpreții români o cântă pentru că nu au știință, pentru că sunt oportuniști.

Citește și: Grigore Leșe, declarație surprinzătoare: Melodia “Așa-i românul” provine, de fapt, din folclorul maghiar

Cea mai cunoscută interpretare a cântecului „Așa-i românul” îi aparține lui Nicolae Furdui Iancu. Contactat de Libertatea, cântărețul de muzică populară din Ardeal îi întreabă pe Grigore Leșe dacă s-a consultat și cu părintele melodiilor iubirii de țară, preotul Doru Gheaja, cel care a cântat prima dată „Așa-i românul”.

„Nu vreau să comentez declarațiile atotștiutorului Grigore Leșe pentru că sunt obișnuit cu ele. Vrea să epateze și uneori reușește… că tot vorbește el despre oportunism”, a afirmat Furdui Iancu, arată sursa.

Acesta a adăugat că tocmai ce se întoarce de la Brașov, unde a susținut un spectacol de 1 Decembrie și pe scena căruia a cântat „Așa-i românul”.

Veta Biriș: „Nu am nevoie de sfaturile lui Leșe”

Și un alt mare interpret de muzică populară reprezentativ din Ardeal a reacționat după afirmația făcută de Leșe. „Nu vreau să cânt ca Grigore Leșe așa cum nu am nevoie nici de sfaturile lui”, a declarat pentru Libertatea Veta Biriș.

Artista în vârstă de 74 de ani a precizat că interpretează melodia „Așa-i românul” de peste 56 de ani.

Citește și: FOTO Școlarii din Sebeș, mici eroi pentru copiii din Casa de tip familial din Vingard: Le-au dăruit pungi pline cu fructe și legume

„Leșe spune că trebuie să cântăm doar hore, nu și doine. Dar îi spun că avem și jiana și învârtita…. Leșe poate să gândească cum vrea el. Nu merită să comentez nimic din ce spune. Nici măcar maramureșenii lui nu-l acceptă”, a adăugat cântăreața de muzică populară Veta Biriș, potrivit Libertatea.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut