luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăCulturăȘcoala de Arte și Meșteșuguri din Alba încheie anul cu numeroase spectacole...

Școala de Arte și Meșteșuguri din Alba încheie anul cu numeroase spectacole și producții artistice, desfășurate în cadrul CCAB

Date:

Știri relevante

spot_img

Clasele de specialitate ale Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba au avut un sfârșit de an cu multe evenimente și producții artistice tematice prin care și-au demonstrat competențele dobândite la orele de curs.

Astfel, cursanții au participat la diferite spectacole artistice, dar au organizat și propriile lor producții în fața publicului și a celor dragi.

Exemple sunt recitalurile organizate de cele mai noi clase ale Școlii de Arte și Meșteșuguri, clasele de „Jam Session Band”, „Instrumente tradiționale cu coarde” și „Instrumente de percuție – Good Vibes”. „Jam Session Band” este o nouă specializare care se adresează elevilor care doresc să învețe să cânte într-o trupă de pop-rock.

Citește și: Povestea geniului neurochirurgiei românești! A operat peste 40.000 de pacienți, dar trăiește la limita sărăciei: “Nu am nimic”

Cursanții învăță cum să improvizeze și să comunice într-un mediu de colaborare muzicală. Cursul este ideal pentru muzicienii care doresc să-și îmbunătățească abilitățile de improvizație și de comunicare și să exploreze noi stiluri și abordări muzicale.

„Good Vibes” este o specializare care asigură o incursiune în lumea instrumentelor de percuție. Acest curs se concentrează pe învățarea și dezvoltarea abilităților de cântat în grup la diferite instrumente de percuție. În timpul cursului, cursanții vor învăța despre diversele instrumente de percuție, cum ar fi xilofon, glockenspiel, boomwhackers, tobe africane, tamburine, triangle, maracas, claves, etc.

Vor învăța cum să utilizeze aceste instrumente în cadrul unei piese muzicale și cum să își coordoneze acțiunile pentru a crea o interpretare armonioasă.

Citește și: Povestea cetății din Transilvania care l-ar fi inspirat pe Jules Verne să scrie Castelul din Carpați

„Cursanții claselor de specialitate ale Școlii de Arte și Meșteșuguri încheie un nou an pe parcursul căruia au dobândit competențe artistice sau meșteșugărești. Ca de fiecare dată, această perioadă este folosită pentru prezentarea pregătirii profesionale a cursanților în cadrul unor evenimente și producții artistice. Ne mândrim cu rezultatele cursanților și profesorilor noștri, dorindu-le tuturor succes în noul an și cât mai multe realizări. Datorită lor Școala de Arte și Meșteșuguri din Alba este un etalon al calității și al seriozității în învățământul vocațional din România”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba.

Școala de Arte și Meșteșuguri a fost înființată în anul 1969, iar în prezent funcționează ca serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, venind în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă și petrecere a timpului liber, dar și a necesității de a conserva, promova și valorifica meșteșugurile tradiționale românești.

Citește și: VIDEO Ioan Bocșa vestește Nașterea lui Hristos cu o colindă culeasă în 1981 din Oarda de Sus: „Ia ieșiți boieri afară!”

De la înființare și până în prezent, peste 10.000 de cursanți au luat parte la cursurile educaționale, mulți dintre aceștia reprezentând la ora actuală repere culturale și artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul instituției.

În acest an, 330 de noi cursanți s-au înscris pentru a studia la clasele instituției și reprezintă totodată un nou record în activitatea de peste 50 de ani a școlii.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut