miercuri, iulie 3, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEducațieSergiu Neguț a inaugurat Grădinița „Prichindelul” din Lopătari, renovată de Asociația BookLand

Sergiu Neguț a inaugurat Grădinița „Prichindelul” din Lopătari, renovată de Asociația BookLand

Date:

Știri relevante

spot_img

Evenimentul de inaugurare a Grădiniței „Prichindelul” din comuna Lopătari, județul Buzău, a avut loc în prezența antreprenorului Sergiu Neguț, cofondator al startup-ului de tehnologie FintechOS și profesor de strategie de business, care a acceptat invitația de a deveni Ambasador BookLand.

Acesta a petrecut câteva ore vizitând grădinița renovată și a făcut cunoștință cu micuții care învață aici, cadrele didactice și părinții din comunitate.

Sergiu Neguț a inaugurat Grădinița „Prichindelul” din Lopătari, renovată de Asociația BookLand

Lucrările de renovare a grădiniței au avut loc în intervalul noiembrie 2023 – februarie 2024, iar valoarea totală a investiției a fost de 70.000 EURO. Sponsorizările atrase de Asociația BookLand au însumat 53.000 EURO, iar contribuția Primăriei Comunei Lopătari a fost în valoare de 17.000 EURO, acoperind integral costurile pentru manoperă.

Pentru mine, să merg la Lopătari a fost o experiență excepțională. Lopătariul e un loc al copilăriei, unde mergeam în vacanțe cu părinții și toate dealurile și toate locurile acelea sunt magice pentru mine. Dar magici în primul rând sunt oamenii! Și să văd copii mici și copii mai mari care se bucură de o investiție frumoasă, care au acum alte condiții, care învață și cresc și se joacă într-o grădiniță faină cu un loc de joacă fain, cu niște facilități renovate și toate astea mulțumită BookLand și oamenilor inimoși de acolo… Pentru mine asta a fost o bucurie fără seamă. – Sergiu Neguț, Antreprenor, Profesor de strategie de business, cofondator startup de tehnologie FintechOS & Ambasador BookLand

Datorită bunăvoinței partenerilor BookLand am primit ajutorul de care aveam nevoie. Și nu numai pentru Grădiniță, unde, renovând-o integral am câștigat la capitolul eficiență termică, dar și la liceu și cămin, unde am primit mobilier. Toaleta interioară, locul de joacă, sistemul pluvial, aleea pavată care conecteaza toate corpurile de clădire, toate acestea schimbă esențial condițiile în care învață elevii. Nici foișorul în care predam orele în aer liber nu a ‘scăpat’: am montat gresie. E o adevărată bucurie acum să avem totul pus la punct și suntem tare recunoscători!” – Florinel Albu, Director Complex Școlar Lopătari, jud. Buzău

Dacă ați putea da timpul înapoi, și dumneavoastră ați vrea să mergeți la Grădinița ‘Prichindelul’ din comuna Lopătari, județul Buzău. Pentru că nu v-ar lipsi nimic: clădirea e anvelopată termic și frumos tencuită, are o toaletă nou-nouță în interior, jucării cât cuprinde, în curte un loc de joacă care să vă facă cu ochiul în cele mai senine zile, precum și alei pavate pe care să tot alergi crescând odată cu arbuștii decorativi. Nu mai spunem de educatoarea veselă, directorul grijuliu și elevii mai mari, atenți să nu îi supere pe cei mici (apropo, nici pe liceeni nu i-am neglijat: le-am dăruit mobilier școlar).

Un micuț paradis în care să te bucuri din plin de cei mai frumoși ani! Și iată cum, de la un mic ajutor promis – și anume să construim o toaletă în interior – am ajuns să renovăm grădinița cu totul. Căci nu puteam lăsa clădirea peticită în zeci de locuri, curtea plină de noroi și locul de joacă ruginit. O mică grădiniță care azi găzduiește veselia a 13 suflețele nevinovate, dar mâine, cine știe… a câtorva zeci. Doar sa se întoarcă românii acasă.” Mihaela Petrovan, Președinta Asociației BookLand

Renovarea a fost susținută financiar de Primăria Comunei Lopătari, care a contribuit cu 17.000 EURO, acoperind integral costul pentru manoperă. La demers și-au adus contribuția 37 de parteneri – companii private și asociații care susțin misiunea educațională BookLand în mediul rural: Leroy Merlin, Voestalpine, CEC Bank, SAP, Vopseaua Oskar, Novomatic, Somaco Grup Prefabricate, Sipex, Siniat, Elis Pavaje, Serv Class, Maxbet, Coca Cola HBC, Zentiva, Asevi, Porta Doors, Turbomecanica, Zahăr Mărgăritar, Asociația Bine Pentru Oameni, Titan Machinery, European Pastry, Hirsch Porozell, Art Décor, DXC Technology, Patru Mâini, Cesarom, Gilcom, Kuma, Policolor, Mb Nis Prod, Masterplast,Vopsinel, GPL Instal, Remat Maramureș, Pepiniera „Grădina Verde”, Kovostroj și Promis Advertising.

Prin programul „Renovare școli în mediul rural” demarat de Asociația BookLand, 80 de școli și grădinițe din satele României au fost reabilitate în perioada 2020 – 2024, în beneficiul a peste 15.000 de elevi anual.

Asociația a reușit această performanță motivând autoritățile și comunitățile locale să se implice, dar și mobilizând sute de companii private să contribuie cu bani, servicii sau materiale prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit/venit, conform Legii Sponsorizării nr. 32/1994 sau Ordinului 1679/2022 prin formularul 177.

Un exemplu de parteneriat public-privat care creează un viitor mai bun și sustenabil pentru copiii din satele și comunele României, contribuind la schimbarea mentalităților și atitudinii privind importanța educației în comunitățile rurale!

În 2024, BookLand face pasul următor, pentru a se ocupa nu doar de clădirile în care învață copiii din mediul rural, ci și de educația lor propriu-zisă. În vara aceasta asociația începe să construiască primul său Campus Preuniversitar Profesional in sistem Dual din mediul rural, și anume în comuna Vulturești din județul Argeș (cu ciclurile primar-gimnazial-liceal-postliceal) cu scopul de a forma, începând din 2025, muncitorii calificați de care România are atâta nevoie.

Dascăli motivați vor preda după o curriculă comparabilă cu cea occidentală în acest centru educațional 100% modern, pus GRATUIT la dispoziția elevilor din satele din proximitate și dotat cu toate facilitățile necesare pentru a susține performanța educațională & profesională (cu săli de clasă ‘scoase’ în natură, ateliere de lucru, laboratoare, bibliotecă, sală de spectacole, facilități sportive, amfiteatru în aer liber, spații de relaxare, mini-fermă de animale, cantină, brutărie, spălătorie, livadă, grădină de legume și solar).

Asociația și-a propus astfel să revoluționeze învățământul profesional, implementându-l acolo unde-i șade mai bine – la sat -, derulând programe în sistem dual alături de agenții economici cărora le va pregăti teoretic și practic viitorii angajați, expunându-i pe copiii din mediul rural încă din clasa 0 la cele mai solicitate meserii din județul lor, îndrumându-i să-și descopere vocația și cultivându-le tăria de caracter prin respectul față de educație și muncă. Investiția este estimată la peste 5 milioane EURO, iar experiența dobândită în acest prim Campus va sta la baza unei rețele naționale de centre educaționale profesionale în sistem dual pentru a încuraja stabilitatea, sustenabilitatea și prosperitatea mediului rural.

Toți cei care împărtășesc viziunea BookLand pentru șanse egale la o educație de calitate pentru elevii din mediul rural se pot alătura demersului donând 2 euro lunar printr-un SMS cu textul CONSTRUIM la 8845, achiziționând Soricelul BookLand sau completând Formularul 230 și redirecționând 3.5% din impozitul pe venit către Asociația BookLand.

De 13 ani BookLand contribuie la sublinierea importanței educației & dezvoltării personale prin Întâlnirile BookLand Evolution, care le facilitează liceenilor cu rezultate excelente la învățătură dialogul cu varii personalități, prin Taberele Coolturale BookLand, care le oferă copiilor un mix de activități educaționale & distractive în mijlocul naturii, dar mai ales prin Renovarea & Dotarea scolilor. „Împreună CONSTRUIM oameni” înseamnă azi sute de companii din mediul privat, autorități locale, profesori-părinți-elevi care, la îndemnul Asociației BookLand, și-au dat mâna pentru a contribui la renovarea și dotarea școlilor de la sat. Reprezentativ pentru România, acest parteneriat public-privat a fost posibil datorită obiectivului comun de a reduce abandonul școlar din mediul rural oferindu-le elevilor șansa la o educație de calitate în clădiri sigure, moderne și prietenoase care oferă o perspectivă pentru o comunitate durabilă. Rezultatul în ultimii 4 ani? 80 de școli rurale renovate & echipate, 15.000 de copii anual care vin cu drag la școală, rezultate mai bune la învățătură și premisele unei vieți împlinite. În 2025 BookLand va inaugura primul Campus Privat Preuniversitar Profesional în sistem Dual din mediul rural, locul în care educația se întâlnește cu dezvoltarea economică sustenabilă, asigurându-le tinerilor locuri de muncă, stabilitate și un nivel de trai mai bun. Mobilizarea exemplară reușită de Asociația BookLand a fost recunoscută printre bunele practici încurajate de Guvernul României în Raportul Național Voluntar al României, prezentat la Forumul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă (New York, 2023). 

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut