miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateSlujbă de binecuvântare a Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia,...

Slujbă de binecuvântare a Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, oficiată de Arhiepiscopul Irineu

Date:

Știri relevante

spot_img

Slujbă de binecuvântare a Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, oficiată de Arhiepiscopul Irineu.

„Vineri, 8 decembrie 2023, în a patra săptămână a Postului Crăciunului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia.

La invitația domnului director prof. Ioan Emil Cetean, Arhipăstorul nostru a oficiat, începând cu ora 12.00, slujba de binecuvântare a edificiului instituției de învățământ liceal, ca urmare a finalizării lucrărilor de renovare și restaurare efectuate recent.

Din sobor au făcut parte pr. prof. univ. dr. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, și pr. lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural al Eparhiei Alba Iuliei.

Citește și: Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei s-a întâlnit cu secretarul de stat pentru culte. Despre ce au discutat

Părintele Arhiepiscop Irineu a fost întâmpinat cu multă bucurie de către elevi și conducerea instituției, în mod tradițional, cu pâine și sare.

În cadrul evenimentului de inaugurare, Întâistătătorul Eparhiei noastre a vizitat mai multe expoziții special pregătite pentru acest moment. Astfel, Ierarhul nostru a admirat cercul de pictură pe sticlă „Sfântul Ioan Botezătorul”, coordonat de prof. Simona Himcinschi și prof. Mihaela Basarabă, cercul de tradiții și folclor, coordonat de prof. Irina Ungureanu și prof. Cristina Toth, cercul de tradiții și produse handmade, coordonat de prof. Adina Ghiușan, cercul intitulat „Păstrarea tradițiilor în contemporaneitate”, coordonat de prof. Maria Lăncrăjan”, precum și lucrările a trei firme de exercițiu (clasele a XI-a C și a XII-a C), realizate sub coordonarea prof. Felicia Beca, prof. Simona Velicea și prof. Simona Dușa.

Nu în ultimul rând, a fost adusă în atenția celor prezenți expoziția cu produse de post (gastronomică), realizată de prof. Anca Moghiroiu.

După slujba de sfințire, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu s-a întâlnit cu toate cadrele didactice ale Colegiului, în sala profesorală, prilej cu care a evidențiat semnificația duhovnicească a slujbei de binecuvântare.

Totodată, Ierarhul nostru a accentuat rolul decisiv al dascălului pentru tânăra generație, necesitatea implicării vocaționale a profesorilor în cadrul procesului de învățământ, precum și importanța dimensiunii duhovnicești a vieții umane, reiterată în special în preajma sfintelor sărbători.

Citește și: Arhiepiscopul Irineu, prezent la consfătuirea profesorilor de religie din județul Alba. Ce învățături le-a transmis

La eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba, dintre care amintim pe domnul prof. Cornel Stelian Sandu, inspector școlar general, doamna prof. Delia Angela Gheorghiță, inspector școlar general adjunct, prof. Cristian Florin Dincă și prof. Laura Popa, inspectori școlari, precum și pe director prof. Marcela Eugenia Dărămuș, reprezentant al Casei Corpului Didactic.

La final, elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” au interpretat colinde, după care au primit binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Irineu”, au anunțat reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iulia.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut