sâmbătă, mai 18, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEconomieAutoFOTO Șoferii români vor trebui să respecte un nou semn de circulație....

FOTO Șoferii români vor trebui să respecte un nou semn de circulație. Ce semnificație are

Date:

Știri relevante

spot_img

Șoferii români vor trebui să respecte un nou semn de circulație. Potrivit autorităților, noul indicator rutier ar trebui să sporească siguranța în trafic.

Un nou indicator rutier ar putea apărea pe drumurile din România. Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică un proiect ce propune introducerea unui nou semn de circulație și a unor noi marcaje rutiere pe șoselele din țară.

Șoferii români vor trebui să respecte un nou semn de circulație. Ce semnificație are

În încercarea de a reduce numărul mare al deceselor de pe drumurile din țară, MAI vine cu o serie de noi propuneri ce au în vedere circulația rutieră. 

Acestea sunt precizate în cadrul unui proiect de Ordonanță de Urgență care se află, în prezent, în dezbatere publică. Printre propuneri se numără și introducerea unui nou semn de circulație. 

Citește și: Sinea Maria, elevă la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, a obținut locul II la Concursul Interjudețean de Matematică „Pitagora”

Acesta este un indicator de informare de culoare verde, pe care sunt reprezentate două săgeți albe și o mașină și are rolul de a informa șoferii să păstreze o distanță minimă față de vehiculul din față. 

Proiectul propune, totodată, și introducerea unui nou tip de marcaje rutiere, sub forma unor vârfuri de săgeată desenate pe fiecare bandă de circulație, ce indică distanța recomandată între autovehicule. 

Citește și: DSVSA Alba: Măsuri preventive pentru protecția împotriva rabiei! Ce simptome apar la animale

Propunerile MAI ar trebui să sporească siguranța pe autostrăzi și drumuri expres, oferind șoferilor informații clare despre distanța de siguranță la viteza admisă, potrivit mai.gov.ro.

Un nou indicator rutier ar putea apărea pe drumurile din România. Foto: MAI
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut