joi, iunie 13, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateȘoferul băut care a ucis trei tineri în Alba, pe DN1, condamnat...

Șoferul băut care a ucis trei tineri în Alba, pe DN1, condamnat la închisoare. Avea permis de câteva luni

Date:

Știri relevante

spot_img

Șoferul băut care a ucis trei tineri în Alba, pe DN1, a fost condamnat la închisoare. Avea permis de câteva luni.

Eduard Norbert Palko a primit o condamnare de 1 an şi 6 luni sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive şi 4 ani şi 6 luni închisoare sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, cele două pedepse fiind contopite în pedeapsa cea mai grea, respectiv de 4 ani şi 6 luni închisoare.

Șoferul băut care a ucis trei tineri în Alba, pe DN1, condamnat la închisoare. Avea permis de câteva luni

La aceasta s-a adăugat un spor obligatoriu şi fix de o treime din cealaltă pedeapsă, rezultând o pedeapsă de 5 ani închisoare, care se va executa în regim de detenţie.

Din pedeapsă se deduce durata reţinerii, de 24 de ore, şi cea a măsurii arestului preventiv, din 27 august până în 13 decembrie 2023.

Citește și: FOTO Veteranul de război Simion Bârdea din Alba, sărbătorit la împlinirea a 101 ani. Și-a așteptat oaspeții în port popular

Atunci, inculpatul a fost lăsat în libertate în condiţiile în care, în urma unei contestaţii formulate, în termenul legal, de acesta, instanţa superioară a constatat că verificarea măsurii preventive ar fi trebuit să aibă loc cu două zile mai devreme.

Judecătoria Alba Iulia a admis în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile (părinţi, bunici, fraţi ai victimelor), partea responsabilă civilmente S.C. EUROINS ROMANIA ASIGURARE-REASIGURARE S.A., prin lichidator judiciar S.C. IMPETUM GROUP – CITR Bucureşti, fiind obligată la plata unor daune morale în sumă totală de aproape 900.000 de euro.

De asemenea, aceasta trebuie să mai plătească unor părţi civile diverse sume de bani, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate de psiholog pentru obţinerea rapoartelor de evaluare psihologică, onorariul achitat expertului parte în cursul urmăririi penale sau cheltuieli cu serviciile funerare.

Decizia este cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Citește și: Aurora boreală ar putea fi văzută din nou. Data când va fi spectacol pe cer deasupra României

În 27 august 2023, trei tineri, în vârstă de 17, 18 şi 25 de ani, aflaţi într-un grup de şase persoane care se deplasa pe marginea părţii carosabile pe DN 1, la ieşirea din Sântimbru, au murit pe loc după ce au fost loviţi de o maşină condusă de un şofer de 19 ani, din Oiejdea. Accidentul s-a produs la circa 100 de metri distanţă de Sântimbru Fabrică, unde domiciliau victimele.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a reieşit că a avut o îmbibaţie alcoolică de 1,94 g/l alcool pur în sânge şi după o oră, de 1,81 g/l alcool pur în sânge.

Şoferul avea permis de conducere din decembrie 2022.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut