luni, iulie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateSolidaritate în prag de sărbători! Mai mulți soldați au donat sânge și...

Solidaritate în prag de sărbători! Mai mulți soldați au donat sânge și au colindat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia

Date:

Știri relevante

spot_img

Un grup numeros de soldați au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia și au colindat personalul medical în apropierea sărbătorilor de Crăciun.

Luni, 18 decembrie, mai mulți soldați au dat exemplu de umanitate și solidaritate în prag de sărbători.

Prin gestul lor nobil de a dona sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, au oferit speranță și sprijin celor care se află în nevoie în această perioadă sensibilă.

Solidaritate în prag de sărbători!

Mai mult decât atât, acești eroi ai comunității au adus zâmbete și bucurie, colindând cu respect și recunoștință cadrele medicale care lucrează neobosit în această perioadă festivă.

“Astăzi, un grup numeros de soldați au donat sânge dar au și colindat. Mulțumim!”, au transmis cu recunoștință reprezentanții CTS Alba pe pagina de Facebook.

Program: Luni-Vineri – 7.30-13.00

Telefon: 0258834050

Citește și: Membrii ASCOR Alba Iulia au răspândit zâmbete în casele a 25 de familii din Poșaga: Le-au oferit alimente și daruri în ajun de sărbători

De ce să donezi sânge?

Beneficiile donării de sânge pentru sănătate

  • înainte de donare beneficiezi întotdeauna de un control medical și câteva analize de sânge. Hemoglobina se verifică la fiecare donare, glicemia și hemoleucograma se fac la indicația medicului, iar grupa sanguină se verifică doar la prima donare.
  • după donare, din sângele donat, se fac alte analize, al căror rezultat poate fi ridicat personal de donator (după 3 zile lucrătoare).
  • donarea regulată produce împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, conform unor studii medicale, de specialitate.
  • donând regulat se realizează reglarea nivelului mărit al trigliceridelor și colesterolului, ceea ce influențează benefic ficatul. cu ocazia unei donări de sânge total se produce arderea a 650 calorii.

Citește și: L-ați văzut? Un bărbat din Meteș, cu probleme psihice, a plecat de acasă și nu s-a mai întors. Este căutat de poliție

  • donatorii recurenți înregistrează o creștere a rezistenței organismului la eventuale șocuri hemoragice. la bărbați, femeile post-menopauză ca de altfel la toate persoanele cu exces de fier, prin donarea regulata se produce o reglare a nivelului fierului din sânge (excesul de fier este un factor de risc cardiovascular).
author avatar
Valentina Curac
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut