vineri, iulie 19, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleSănătateSpitalul din Alba Iulia a achiziționat un aparat ultraperformant care elimină pietrele...

Spitalul din Alba Iulia a achiziționat un aparat ultraperformant care elimină pietrele la rinichi fără operație: „Pacienții sunt externați a doua zi”

Date:

Știri relevante

spot_img

Aparat pentru abordarea minim invazivă a pietrelor renale, utilizat în centrele universitare, achiziționat de Spitalul din Alba Iulia.

Un aparat ultraperformant, care permite abordarea minim invazivă a pietrelor din interiorul rinichilor, fără incizii, a fost achiziționat de Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, cu sprijinul Consiliului Județean Alba.

Spitalul din Alba Iulia a achiziționat un aparat ultraperformant care elimină pietrele la rinichi fără operație

Astfel de proceduri chirurgicale se realizează de regulă în centrele universitare, reprezentând un mare plus pentru pacienții spitalului. Pacienții se recuperează mult mai repede decât în urma procedurilor chirurgicale tradiționale.

Aparatura achiziționată constă într-un laser Holmium de la Quanta de 60W și ureteroscoape flexibile, care permit medicilor să acționeze cu precizie și să elimine pietrele renale într-un mod eficient și non-invaziv.

Citește și: Europa, continentul care se încălzește cel mai repede. Care sunt efectele asupra sănătății?

Această tehnologie avansată aduce un mare beneficiu atât pacienților, cât și personalului medical, reducând riscurile asociate intervențiilor chirurgicale clasice.

Pentru a beneficia de această procedură inovatoare, pacientul trebuie să parcurgă mai întâi o consultație medicală inițială, urmată de efectuarea unui examen tomograf care va evidenția numărul de pietre existente, dimensiunea și duritatea acestora. Pe baza rezultatelor obținute, echipa medicală va decide asupra celor mai potrivite metode de tratament.

”Cu sprijinul managerului SJU Alba Iulia, Diana Mârza, am reușit achiziționarea acestui aparat ultraperformant care reprezintă noua tehnologie în domeniul urologiei.

Citește și: COD PORTOCALIU de vreme severă în județul Alba! Grindină, vânt puternic și ploi torențiale

Pacienții, de regulă, sunt externați a doua zi și astfel își pot reîncepe viața normală la scurt timp după procedură chirurgicală minim invazivă”, a spus medicul urolog Berindean Alexandru, care a participat recent la un curs de specializare în domeniu, cu medici români și străini.

Prin achiziționarea acestui aparat, SJU Alba Iulia a făcut un pas important în direcția oferirii unor servicii medicale de calitate superioară, iar investiția deschide noi perspective în domeniul urologiei.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut