duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăSportSportivii români, cei mai buni din Europa! Juniorii de la canotaj, primii...

Sportivii români, cei mai buni din Europa! Juniorii de la canotaj, primii în clasamentul pe națiuni la Campionatele Europene din Polonia

Date:

Știri relevante

spot_img

Sportivii români, cei mai buni din Europa! Juniorii de la canotaj, primii în clasamentul pe națiuni la Campionatele Europene din Polonia.

România a cucerit 7 medalii de aur și 2 de argint la Campionatele Europene de juniori care au avut loc la Kruszwica și s-a clasat pe locul 1 în clasamentul pe națiuni devansând Italia, Grecia și  Polonia. România a avut în concurs 11 echipaje și 39 de sportivi.

Sportivii români, cei mai buni din Europa! Juniorii de la canotaj, primii în clasamentul pe națiuni la Campionatele Europene din Polonia

Prima medalie de aur a fost obținută în proba de patru rame masculin cu cârmaci (JM4+) de echipajul compus din Alexandru-Mihai Ilie, Daniel Vasile Chitic, David Costel Chitic, Aurelian Marian Vărgău și Ștefania-Jakril Baicusi. În finală, sportivii români au întrecut echipajele din Italia și Turcia.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de dublu rame masculin (JM2-) de echipajul format din Mateus Simion Cozminciuc și Fabrizio Alexandru Scripcariu. Sportivii noștri au dominat cursa și au reușit să se impună în fața Greciei și Serbiei.

Citește și: Pompierii Popa Ioan și Mihai Avram din Alba, locul II cu echipa României la Campionatul European „Toughest Firefighter Alive”. E una dintre cele mai dure competiții din lume

Medalie de aur au câștigat Iulica Maria Ursu și Gabriela Tivodariu în finala probei de dublu rame feminin (JW2-), cu un timp de 07:31.67.

A patra medalie de aur pentru România a fost câștigată în finala probei de patru rame feminin (JW4-), prin echipajul compus din Stejara Marinică Petruța Ionela Olariu, Adina Alexandra Florea, Ionela Elena Scutaru și Bianca Elena Drăghici. Podiumul a fost completat de echipajele din Cehia și Italia.

O nouă medalie de aur, a cincea pentru România, a fost câștigată de Bianca Camelia Ifteni în proba de schif simplu feminin (JW1x). Bianca a terminat cursa cu un timp de 08:11.91 și a urcat pe podium alături de reprezentantele Italiei și Cehiei.

A șasea medalie de aur a venit în proba de 8+1 masculin (JM8+), prin echipajul compus din Gavril Dumbravă, Andrei Perdei, Robert Ioan Murariu, Florinel Gabriel Ureche, Ivan Petcovici, Stefănuț Airinei, Samuel Moldovan, Sebastian Claudiu Văcaru și Ștefania-Jakril Băicuși. Italia și Cehia au completat podiumul. 

Citește și: Alba Iulia va fi capitala șahului! Viswanathan Anand, fost campion mondial, va participa la un simultan de șah. Când se defășoară evenimentul?

Ultima medalie de aur a fost câștigată de sportivele din barca de 8+1 feminin (JW8+). Ionela Elena Scutaru, Adina Alexandra Florea, Iuliana Irina Cantoriu, Denisa Ancuța Nicolaie, Stejara Marinica Petruța Ionela Olariu, Gabriela Tivodariu, Iulica Maria Ursu, Bianca Elena Draghici și Irina Lucia Andreea Despa s-au impus, cu un timp de 06:36.92, în fața echipajelor din Italia și Austria. 

Medaliile de argint au fost câștigate de echipajul de patru rame masculin (JM4-), format din Sebastian Vasile Oșoianu, Daniel Roman, Darius Florin Simion și Răzvan Marian Simerea și sportivele din barca de dublu vâsle feminin (JW2x) – Sonia Teodora Bita și Denisa Mihaela Vasilica.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut