vineri, iulie 5, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateStudiu Salvați Copiii: Peste 20 de mii de copii au ambii părinți...

Studiu Salvați Copiii: Peste 20 de mii de copii au ambii părinți plecați în străinătate

Date:

Știri relevante

spot_img

Un sondaj al organizației Salvați Copiii arată efectele plecării în străinătate ale părinților cu scopul de a munci. Numerele oficiale arată un total de 21.276 de copii români lăsați singuri sau în grija bunicilor, iar doar 7% din aceștia au șansa să se alăture părinților lor peste hotare.

„Fenomenul copiilor rămași în țară, în vreme ce părinții lor muncesc în străinătate este unul de amploare, definitoriu pentru România postdecembristă: doar în statisticile oficiale sunt 73.868 de copii cu părinții plecați la muncă în străinătate (Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, septembrie 2022), din care 21.276 sunt complet lipsiţi de îngrijirea părintească, având ambii părinţi plecaţi peste hotare sau provenind din familii în care părintele unic susţinător este plecat.

Intenția de a lua copilul în străinătate, alături de părintele/părinții plecați, apare doar în cazul a 7% dintre copiii din eșantionul măsurat de Salvați Copiii România. Pentru marea majoritate a cazurilor (79%) nu există o astfel de perspectivă.”, evidențiază organizația.

Citește și: Autoritățile municipiului Sebeș sar din nou în ajutorul celor mai puțin norocoși prin intermediul campaniei „Împreună suntem alături de cei în nevoie”

În plus organizația menționează un lucru îngrijorător, faptul ca din totalul de persoane care pleacă în străinătate pentru muncă doar în 41% din cazuri aceștia au planuri să se mai întoarcă înapoi în țară.

Factorii care ar putea contribui totuși la întoarcerea definitivă în țară sunt: îmbunătățirea locurilor de muncă cât și condițiilor de salarizare (39%), îmbunătățirea sistemului de sănătate (24%) și ameliorarea climatului social și mai ales al peisajului politic din țară (20%).

Citește și: Gaura din bugetul de stat, o realitate în desfășurare. Președintele Consiliului Fiscal: „Trebuie să se încerce ceva”

„De 33 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societate și autoritatea publică, în beneficiul copilului.

În cele peste trei decenii 3 de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.”

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut