luni, iulie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateSute de copii au luat parte la o acțiune IPJ Alba de...

Sute de copii au luat parte la o acțiune IPJ Alba de creștere a siguranței minorilor. Au discutat despre anturajele care îi pot influența negativ

Date:

Știri relevante

spot_img

Polițiștii, alături de reprezentanții altor instituții din MAI, desfășoară activități dedicate creșterii siguranței minorilor, pe perioada vacanței de vară. Minori aflați în zone de agrement au posibilitatea să participe la lecția siguranței, pe parcursul întregii veri.  

În săptămâna 22 – 26 iunie 2024, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cei ai Serviciului Rutier și specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia, au desfășurat activități informativ – preventive la care au luat parte peste 500 de copii, care se bucură de vacanța de vară în tabere de agrement din Ighiu și Albac.

Sute de copii au luat parte la o acțiune IPJ Alba de creștere a siguranței minorilor. Au discutat despre anturajele care îi pot influența negativ

Au fost abordate aspecte legate de siguranța rutieră, siguranța navigării pe internet dar și teme legate răspunderea penală a minorilor și consecințele pe care le poate avea un comportament delincvent asupra evoluției unui tânăr.

O altă temă a discuțiilor a fost cea legată de riscurile reprezentate de consumul de droguri și de anturajele periculoase care pot influența, în mod negativ, destinul unui tânăr.

Citește și: RMGC a rămas fără licență de exploatare la Roșia Montană. Statul a respins prelungirea

Minorilor li s-a recomandat să manifeste un comportament adecvat, astfel încât vacanța mare să le aducă doar amintiri frumoase.

La activitățile desfășurate în săptămâna care se încheie, au luat parte și polițiștii grupei canine din cadrul Serviciului de Ordine Publică, care au executat, împreună cu câinii de serviciu, demonstrații care au pus în valoare capacitatea de intervenție a echipelor precum și polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale care au explicat capacitatea și rolul polițiștilor din structura pe care o reprezintă.   

Pe durata întregi vacanțe, polițiștii vor fi alături de copii și adolescenți, pentru a-i îndruma și sprijini în adoptarea unei conduite sigure.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut