joi, iunie 13, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăOrașul tăuAiudTaina Sfântului Maslu, oficiată la biserica Spitalului Municipal Aiud

Taina Sfântului Maslu, oficiată la biserica Spitalului Municipal Aiud

Date:

Știri relevante

spot_img

Pe data de 18 februarie 2024, la biserica „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon” din incinta Spitalului Municipal Aiud, a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de către un numeros sobor de preoți de caritate.

Împlinind cuvântul Domnului Hristos, Care spune că „unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor”, și îndemnul Sfântului Apostol Iacov:

Taina Sfântului Maslu, oficiată la biserica Spitalului Municipal Aiud

„Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului.

Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav”, i-am invitat, în calitate de preot capelan al instituției medicale din Aiud, pe părinții de la alte unități medicale din Eparhia Alba Iuliei, pentru a ne ruga împreună pentru toți bolnavii.

Ținând cont de îndrumările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în contextul Anului omagial al pastorației şi îngrijirii bolnavilor şi Anului comemorativ al tuturor Sfinţilor tămăduitori fără de arginţi, părinții s-au rugat alături de bolnavii și de cadrele medicale pentru ca Mântuitorul, Doctorul cel Mare, să le inspire pricepere și putere în misiunea de vindecare sufletească și trupească a bolnavilor.

Citește și: Sfinții care sunt sărbătoriți pe 14 februarie, de fapt. Ce trebuie să faci astăzi ca să ai parte de bucurii tot anul

Din soborul de preoți slujitori au făcut parte părintele Cristian Gâdea, de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Mureș, părintele Ovidiu Epifan, de la Spitalul Municipal Reghin, părintele Lucian Borșan, de la Spitalul Municipal Blaj, părintele Dan-Nicolae Floca, de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, părintele Sabin Dreghiciu, preot al parohiei Băgău, protopopiatul Aiud, și părintele Bogdan Avram, preot al parohiei Teleac, protopopiatul Alba Iulia.

În cuvântul de învățătură, părintele Cristian Gâdea le-a explicat celor prezenți înțelesurile fiecărei pericope evanghelice de la Taina Sfântului Maslu, arătând cât de important este să participăm, să ne implicăm și să ne rugăm pentru sănătatea trupească și, mai important, pentru cea sufletească.

Citește și: Slujbă la mormântul pustnicului din Alba care cunoștea gândurile oamenilor, la 104 ani de la naștere. I s-ar fi arătat Maica Domnului

La final, părintele Virgil Avram le-a mulțumit preoților pentru slujirea și rugăciunea comună și pentru faptul că, împreună, au creat o tradiție și un grup de rugăciune pentru toți bolnavii pe care îi slujesc la patul de suferință.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut