Ţânţarii au început să dezvolte o rezistenţă puternică la insecticide, iar tot mai mulți copii ajung la spital după ce sunt înțepați de aceste insecte.
Pe lângă bolile digestive, copiii şi tinerii ajung la spital şi din cauza înţepăturilor de insecte, părinții fiind îngroziți de invazia de țânțari din spațiile verzi.
Țânțarii sunt tot mai rezistenți la insecticide
Camerele de gardă din Capitală sunt deja pline de copii care au făcut alergii după înţepătura ţănţarilor.
Unele dintre afecţiunile provocate presupun tratamente de durată şi se transformă într-un calvar pentru părinţi.
De asemenea, medicii atrag atenţia că înţepăturile de insecte pot duce la infecţii severe.
“Pentru leziunile ușoare, putem aplica măsurile de îngrijire acasă. Spălăm zona cu apă și săpun, însă dacă devine roșie și caldă, atunci este momentul să ne prezentăm la medicul deramatolog.
Pot exista și reacții alergice, adică să avem leziuni umflate, care se pot extinde, pot evolua chiar către inflamarea căilor respiratorii”, a explicat medicul alergolog Mădălina Avram.
Totodată, specialiștii avertizează că țânţarii au devenit mai rezistenți la substanțele insecticide des folosite, ceea ce împiedică lupta împotriva răspândirii virusului West Nile.
În România, virusul West Nile a fost depistat prima oara în anul 1996, atunci au fost înregistrate peste 350 de cazuri şi zeci de decese, potrivit a3.ro.