sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateThor, Ebap, Tesa și Toda: Eroii patrupezi ai Jandarmeriei Alba, sărbătoriți de...

Thor, Ebap, Tesa și Toda: Eroii patrupezi ai Jandarmeriei Alba, sărbătoriți de Ziua Internațională a Câinilor

Date:

Știri relevante

spot_img

De ziua Internațională a Câinilor, Jandarmeria Alba își sărbătorește proprii patrupezi. Ei sunt Ebas, Ebap, Gaga și Toda, eroii necuvântători angajați în asigurarea ordinii și siguranței publice din județ.

Thor, Ebap, Tesa și Toda: Eroii patrupezi ai Jandarmeriei Alba

“Niciodată un câine nu e doar un câine!

Jandarmeria Alba, se mândrește în a avea ca parteneri de nădejde în misiunea de apărare a ordinii publice, o grupă canină formată din patru subofițeri și patru câini.

Ei aduc un aport major la implementarea ordinii și siguranței publice, iar cel mai tânăr membru canin este în formare pentru misiunile de căutare și salvare în mediul natural.

Dacă până acum vă aduceam la cunoștință diferite buletine informative despre misiunile pe care jandarmii le desfășoară pe raza județului, astăzi, 26 august, când este celebrată Ziua Internațională a Câinilor, vă facem cunoștință cu membrii grupei canine și anume: Ebas sau Thor și Ebap sau Odin.

Deși se află încadrați în cadrul Jandarmeriei Alba de aproximativ 1 an și jumătate, după ce au urmat un program intens de pregătire și instructaj în cadrul inspectoratului, recent au terminat cursurile de dresaj și specializare de la Centrul Chinologic Sibiu, unde Ebas a fost clasat categoria I cu nota finală 10, iar Ebap a fost clasat categoria II cu nota finala 9,48.

Citește și: România, ocolită de străini. Statul vrea să acorde peste 3 milioane de lei pentru a afla motivul. Radu Oprea: „Trebuie să știm ce-și doresc”

Activitatea colegilor noștri de pregătire și formare a unui câine jandarm este cât se poate de delicată și solicitantă și presupune multă răbdare și dedicare, de aceea nu orice jandarm poate face parte din cadrul grupei de conductori câini serviciu.

Un alt membru canin este cățelușa Gaga sau Tesa, care se află în prezent în etapa de adaptare, dezvoltare și dresaj pentru categoria: câine de căutare și salvare în mediul natural.

Este o femelă de ciobănesc german cu vârsta de patru luni și jumătate, fiind cel mai tânăr membru al grupei și se află în cadrul Jandarmeriei Alba de aproximativ o lună și jumătate, iar în perioada următoare va parcurge mai multe etape de pregătire.

Cel de-al patrulea exemplar canin este Toda sau Faya și este câinele cu cea mai mare vechime în cadrul grupei. După nenumărate misiuni și o carieră de succes, în prezent se pregătește de pensionare.

De cele mai multe ori, câinii sunt adoptați de instructorii lor, cei care i-au avut ca parteneri de nădejde în câmpul muncii, astfel relația de devotament, respect și profesionalism continuând acum sub altă formă.

Încheiem prezentarea prin același gând: “Un câine nu e niciodată doar un câine!”

La mulți ani, Ebas, Ebap, Gaga și Toda!”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Alba pe pagina de Facebook.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut