sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateTradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mică. Ce e interzis să faci...

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mică. Ce e interzis să faci pe 8 septembrie

Date:

Știri relevante

spot_img

Pe 8 septembrie, în fiecare an, este sărbătorită Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mică. Sărbătoarea are loc la trei săptămâni de la Adormirea Maicii Domnului, prăznuită pe 15 august.

Există numeroase tradiții și obiceiuri care sunt respectate pe 8 septembrie. Spre exemplu, oamenii merg la biserică și dau de pomană de Sfânta Maria Mică.

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mică. Ce e interzis să faci pe 8 septembrie

Totodată, sărbătoarea anunţă începutul unor activităţi specifice, precum culegerea unor plante şi fructe tămăduitoare, bătutul nucilor, culesul viilor, semănatul grâului, orzului şi secarei de toamnă.

Citește și: VIDEO Jaf la un magazin de electronice din Alba Iulia. Bărbatul avea cagulă și era înarmat. Ce a furat

În același timp. în popor se spune că în această zi vor fi ascultate mai ales rugăciunile femeilor care vor să aibă copii, dar şi ale celor însărcinate, pe care Maica Domnului le va ajuta să aibă o naştere uşoară.

Tradiția mai spune și că dacă te vei ruga la Maica Domnului în această zi, atunci vei fi binecuvântată cu un copil sănătos.

În cazul femeilor care sunt deja însărcinate, acestea trebuie să dea de pomană în această zi oamenilor și copiilor nevoiași, pentru ca nașterea să fie una ușoară, iar copilul să fie sănătos și lipsit de probleme.

Potrivit tradiţiei populare, la sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, ca de altfel ca la orice mare praznic, nu se fac treburi gospodăreşti, nu se spală rufe, nu se face curăţenie în casă, ca să nu se atragă răul.

Citește și: Un polițist român se folosea de uniforma din dotare ca să vândă cocaină. Prins cu drogurile în portbagaj de proprii colegi

În același timp, tradiția mai spune că la Nașterea Maicii Domnului nu e voie să se aprindă focul, oricât de frig ar fi, deoarece acest lucru aduce ghinion și boală.

Tot pe data de 8 septembrie, bărbații nu au voie să facă niciun fel de treabă în casă sau în gospodărie în această zi.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut