vineri, iulie 5, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateTrenurile CFR nu au truse de prim ajutor: „Nu poate să intervină...

Trenurile CFR nu au truse de prim ajutor: „Nu poate să intervină nimeni în situații grave”

Date:

Știri relevante

spot_img

În cazul unei urgențe în trenurile CFR, nu există nicio trusă de prim-ajutor. Un incident înregistrat recent trage acest semnal de alarmă.  

Un bărbat de 66 de ani s-a prăbușit pur și simplu. În tren se afla și o asistentă, care nu a putut însă să îi acorde primul ajutor, în lipsa unei truse medicale. În final, trenul a oprit în prima stație, iar pacientul a fost preluat de SMURD, dar s-a pierdut timp prețios.

Trenurile CFR, fără truse de prim ajutor: „Nu poate să intervină nimeni în situații grave”

Călătorul se afla în trenul InterRegio București-Iași când brusc s-a prăbușit pe culoarul dintre scaune. Toți s-au temut pentru viața lui.

O femeie care spune că este asistentă medicală în Italia a încercat să îl ajute pe bărbatul care era aproape inconștient.

Citește și: George Simion a închiriat cu 35.000 € un tren de la CFR ca să ducă românii la Alba Iulia contra cost. Cât e biletul

Daniela Olariu: „A trebuit să intervin cu masajul cardiac. Aveam nevoie de o foarfecă și de o pereche de mănuși. Trusa de prim-ajutor nu există”.

Bărbat: „Am auzit strigătele, după ce oamenii au văzut că era deja la pământ. Se simțea rău. Dânsa căuta o trusă medicală. În tren nu se afla”.

Disperați, călătorii și conductorul au sunat la 112. Trenul a oprit în gara Crasna, Vaslui. Cei de la SMURD l-au dus pe bărbat la spital. Medicii au stabilit că pacientul suferea de astm și făcuse o criză epileptică.

Potrivit CFR, în țară circulă zilnic circa 1.900 de trenuri. Deși în garnituri sunt zeci de mii de călători, reprezentanții instituției spun că nu există truse medicale de prim-ajutor.

Citește și: Caz incredibil în România! Un tren CFR a dat cu spatele pentru că a ratat o stație. Ce întârziere a acumulat

Ada Meseșan, purtător de cuvânt CFR Călători: „În momentul în care se remarcă un caz de urgență medicală, conducătorul de tren sună de urgență la 112. Este cel mai sigur, pentru că nu poate să intervină nimeni, pentru Doamne-ferește un preinfarct sau situații grave. De aceea nu există o trusă sanitară”.

În alte țări conductorii de tren fac cursuri de prim ajutor și există cel puțin o trusă medicală în locomotivă, potrivit știrileprotv.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut