vineri, iulie 19, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateTuriștii de pe litoral, nemulțumiți de munții de alge de la malul...

Turiștii de pe litoral, nemulțumiți de munții de alge de la malul mării: „Intri om, ieși Shrek”

Date:

Știri relevante

spot_img

Turiștii de pe litoral, nemulțumiți de munții de alge de la malul mării. „Intri om, ieși Shrek”, a declarat un turist.

Imaginile cu algele care au invadat plajele din Năvodari sunt virale pe intenet. “E dezastru, nu ai cum să intri în apă!” au postat oamenii care se aflau în vacanţă pe litoral, în timp ce internauţii au făcut haz de necaz: “Intri om, ieși Shrek!” a fost unul dintre comentarii.

Turiștii de pe litoral, nemulțumiți de munții de alge de la malul mării: „Intri om, ieși Shrek”

„Cam așa sta situația la malul mării la plaja din Năvodari, e foarte trist, mai ales pentru cei care vin din depărtare să petreacă câteva zile la mare. E dezastru, e plin de alge, e ca o pătură, nu ai cum să intri în apă!”,  a povestit o femeie, care a filmat munții de alge de pe plajă și din apă și a publicat clipul pe o rețea socială.

Algele au invadat staţiunile de la malul mării, încă de săptămâna trecută, iar mirosul greu de suportat a alungat turiştii de pe plajă. 

Citește și: VIDEO Festivalul Truck Tuning Art revine la Alba Iulia și în 2024! Radu Valahu promite să doboare un record mondial

Cea mai afectată a fost staţiunea Venus, unde munţii de alge au acoperit malul mării. 

Joi dimineață, algele au fost strânse, astfel că turiștii care se aflau în stațiunile Venus și Saturn din sud, unde au fost miercuri probleme, se pot considera norocoşi. 

Munţi de alge au fost strânşi de la malul mării. Care sunt cele mai afectate staţiuni

Era un disconfort, după cum au spus turişitii, din punct de vedere al mirosului, pentru că nu este plăcut să vii la plajă, pe temperaturi ridicate, și să stai să suporți mirosul algelor care practic intră în putrefacție, spun specialiștii. 

În momentul în care este furtună pe mare, algele sunt scoase la mal dimineața. Soarele le bate toată ziua și, astfel, degajează un miros greu de suportat de cei care vin în concediu și vor să se simtă bine la mare. 

Citește și: Alexia Marcu din Câmpeni, singura elevă din Alba care a obținut media 10 la BAC 2024: „Munca stăruitoare este întotdeauna răsplătită”

Joi dimineață, specialiștii de la Apele Române au venit cu utilaje speciale și au reușit să strângă mare parte din algele pe care le scosese marea, în sudul litoralului. 

Aceste alge nu fac rău nimănui, nu sunt nocive, ba chiar clorofila pe care o conțin aduc un aport sănătăţii noastre, ne spun experții. 

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut