luni, iulie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăSportTurul României la Ciclism ajunge și în Alba Iulia. Care vor fi...

Turul României la Ciclism ajunge și în Alba Iulia. Care vor fi traseele?

Date:

Știri relevante

spot_img

Federația Română de Ciclism anunță organizarea unei noi ediții a Turului României, care va avea loc anul acesta în perioada 14-18 august, pe un traseu de peste 750 kilometri.

În Mica Buclă și-au anunțat deja participarea 25 de echipe din 14 țări. România va fi reprezentată la start de echipa națională, două echipe continentale – Mentorise MLMsuperstars și Vini Monzon – Savini Due OMZ, dar și de două echipe de club – Team Novak și Steaua București.

Turul României la Ciclism ajunge și în Alba Iulia. Care vor fi traseele?

Echipele locale vor concura în Turul României cu cicliști din Olanda, Germania, Austria, Cehia, Franța, SUA, Kazahstan, Polonia, Italia, Muntenegru, Bulgaria, Ungaria și Croația.

Citește și: VIDEO Sportivul Bogdan Dobrescu, originar din Alba Iulia, campion la o gală de Jiu Jitsu brazilian. La ce tehnică și-a devansat adversarii

Competiția este formată anul acesta din cinci etape, traseul fiind unul menit să evidențieze importante zone și obiective turistice din România, precum: Cetățile Deva și Alba Carolina, stațiunea turistică Păltiniș, Curtea Domnească din Târgoviște, Turnul Chindiei etc.

  • Etapa 1 (14 august): Deva – Vințu de Jos – Sebeș – Vințu de Jos – Alba Iulia
  • Etapa 2 (15 august): Alba Iulia – Câlnic – Miercurea Sibiului – Gura Râului – Păltiniș
  • Etapa 3 (16 august): Sibiu – Agnita – Cârța – Sâmbăta de Sus – Poiana Mărului – Cristian
  • Etapa 4 (17 august): Târgoviște – Moreni – Valea Lungă – Provița de Sus – Pucioasa – Vulcana Băi – Voinești – Târgoviște
  • Etapa 5 (18 august): Circuit în București

Ca în fiecare an, pentru a încuraja mersul pe bicicletă și ciclismul profesionist, Turul României aduce în București și competiții speciale pentru copii. Astfel, copiii cu vârste de la 2-14 ani vor putea concura gratuit în probe de circuit sau contratimp individual urmând a fi premiați pe marea scenă a Turului României, pe care urcă și cicliștii din plutonul profesionist.

Cine transmite competiția

Cu o configurație de traseu diferită de la an, în Turul României s-au parcurs peste 3100 de km în cele mai recente ediții, plutonul traversând zone turistice emblematice și trasee spectaculoase, precum Țara Lăpușului în Maramureș, Colinele Transilvaniei, Transfăgărășan și chiar TransBucegi, în 2019, când Mica Buclă marca o premieră, fiind prima competiție de ciclism care a ajuns pe singurul drum care traversează Munții Bucegi.

Mica Buclă a fost transmisă anual în direct sau rezumate pe canalele TVR, Digi Sport sau SportExtra, în timp ce ediția din 2022 a marcat o premieră mediatică, fiind pentru prima dată în istoria competiției când aceasta a fost transmisă la nivel internațional, în peste 50 de țări, prin intermediul Eurosport.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut