Un antreprenor din Alba a povestit cu ce provocări se confruntă în piață: „Cea mai mare provocare este să rezişti şi să creşti în faţa hipermarketurilor”.
Un producător mic dacă nu se axează pe produse de calitate nu are şanse pe piaţă, crede Adrian Elecfi, fondator al Carmangeriei Vlade, care are o fabrică de procesare în judeţul Alba şi trei magazine.
Un antreprenor din Alba a povestit cu ce provocări se confruntă în piață: „Cea mai mare provocare este să rezişti şi să creşti în faţa hipermarketurilor”
„La fel ca în Bucureşti, cea mai mare provocare în Alba Iulia este să rezişti şi să creşti în faţa hipermarketurilor, să-ţi menţii cota de piaţă şi eventual, dacă poţi să evoluezi. Concurenţă este din punct de vedere al preţului”, a spus antreprenorul în cadrul emisiunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania şi Penny.
El spune că afacerea pe care o conduce are creştere an de an, atât de punct de vedere valoric, cât şi cantitativ.
Compania Adrian Comservice, care deţine brandul Carmangeria Vlade, a avut în 2023 o cifră de afaceri de circa 8,6 milioane de lei, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Compania are trei magazine în Alba-Iulia, dar colaborează şi cu o reţea din Hunedoara, notează zf.ro.
„Clienţii pun preţ pe calitatea produselor şi atunci preferă să plătească mai mult, altfel nu am rezista pe piaţă, n-am avea şanse în faţa hipermarket-urilor în general, dar şi în faţa marilor procesatorilor.
În Alba avem câţiva coloşi la nivel naţional”, a punctat antreprenorul. El a înfiinţat compania în 1996, însă spune că a crescut în ultimii şapte ani după ce a deschis o fabrică de preparate din carne.
„La început, era o carmangerie mică unde aveam carne proaspătă, cârnaţi proaspeţi, pastă de mici, burgeri. Avem o gamă foarte largă de produse, facem cam tot ce se poate pe acest segment, dar încercăm să păstrăm reţetele tradiţionale”.
Care este povestea Carmangeriei Vlade?
Adrian Elecfi a terminat Dreptul în 1996, dar nu a profesat niciodată, pentru că pasiunea din liceu pentru industria alimentară a fost mai puternică, astfel că în acelaşi an a decis să investească într-o măcelărie în Alba Iulia, sub brandul Carmangeria Adrian Comserv, devenită ulterior Carmangeria Vlade.
„Salamul de vară pe care-l facem se bazează pe o reţetă din 1960. Reţetele noi conţin atitivi, iar noi vrem să păstrăm tradiţia, motiv pentru care nu folosim amidon, monoglutamat de sodiu, conservanţi sau chimicale şi nici carne dezosată sau înlocuitori de carne.
Noi afumăm produsele ecologic, cu lemne de prun, cireş şi fag şi producem în cantităţi limitate, pentru a păstra calitatea“, povestea anterior antreprenorul.