joi, februarie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateUn bărbat a rămas fără 9.000 € în cont după ce a...

Un bărbat a rămas fără 9.000 € în cont după ce a primit un mesaj. Ce s-a întâmplat

Date:

Știri relevante

spot_img

Un bărbat din județul Suceava a rămas fără 9.000 de euro din contul bancar, totul după ce a transmis datele personale, fără să verifice cu atenție cui le transmite.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, în cursul zilei de marți, bărbatul din comuna Fântâna Mare a primit un mesaj tip text, în care se preciza faptul că o plată în valoare de 410.22 lei este în curs de procesare către o unitate de pariuri sportive, iar pentru anularea plăţii i-a fost indicat un număr de telefon care ar fi aparţinut aparent unei unităţi bancare.

Un bărbat a rămas fără 9.000 € în cont după ce a primit un mesaj. Ce s-a întâmplat

Astfel, bărbatul a transmis datele cu caracter personal unui necunoscut, iar imediat după, acesta a rămas fără suma de 9.000 de euro în contul bancar.

Citește și: Nu răspundeți la aceste numere de telefon! Cum pot fi păcăliți românii care trăiesc în străinătate

”Întrucât nu avea nicio tranzacţie realizată la vreo unitate de pariuri sportive, bărbatul a sunat la numărul de telefon la care se făcea referire în mesaj, ocazie cu care a răspuns un bărbat care s-a prezentat a fi angajat al băncii unde era deschis contul bancar.

Acesta i-a solicitat persoanei vătămate datele înscrise pe cardul său de debit, respectiv numărul cardului, data de expirare şi codul CVV, precum şi ultimele şase cifre ale CNP-ului, cu pretextul că are nevoie de aceste informaţii pentru a putea bloca tranzacţia fictivă către agenţia de pariuri sportive.

Citește și: Înșelăciunea, la nivel de artă! Cum sunt păcăliți oamenii, mai nou, pe internet? Hackerii folosesc inteligența artificială pentru furturi

După furnizarea datelor solicitate, din contul bancar al părţii vătămate a fost sustrasă suma de 9.000 de euro”, au precizat oficialii Poliţiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut