joi, aprilie 25, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEducațieUn elev al Colegiului Militar din Alba a obținut premiul III la...

Un elev al Colegiului Militar din Alba a obținut premiul III la concursul “Eroul meu de ieri și de azi”: A scris despre viața lui Nicolae Borlovan

Date:

Știri relevante

spot_img

Elevul Marius Seracin din clasa a XI-a a fost premiat cu locul III la Concursul Național “Eroul meu de ieri și de azi” pentru eseul său despre eroul Nicolae Borlovan. Uica Lae, cum era cunoscut, a fost un combatant din cel de-al Doilea Război Mondial din satul Dalci.

“Elevul caporal Marius Seracin, clasa a XI-a, a obținut Premiul III la cea de-a XVI-a ediție a Concursului „Eroul meu de ieri și de azi”, organizat de Oficiul Național pentru Cultul Eroilor.

Un elev al Colegiului Militar din Alba a obținut premiul III la concursul “Eroul meu de ieri și de azi”

Eseul redactat de Marius, intitulat „Definiția eroismului: Uica Lae”, spune povestea de viață a eroului Nicolae Borlovan, Uica Lae, din satul bănățean Dalci, care a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial.

Citește și: FOTO Brazi împodobiți și colinde pentru pacienții care își petrec sărbătorile la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia

„Ceea ce am aflat din poveștile eroului din localitatea mea natală, a reprezentat pentru mine cea mai extraordinară lecție de istorie, cel mai dramatic film și cele mai fantastice, de neînchipuit și de neimaginat acțiuni și stări ale oamenilor care au trăit cândva”, își începe Marius lucrarea premiată la concursul care onorează memoria militarilor români de ieri și de azi.

„Sunt onorat de obținerea acestui premiu și îi sunt recunoscător domului profesor că a avut încredere în mine și în eseul meu. Încă de mic mi-a plăcut actualitatea istoriei pentru că ne învață despre importanța deciziilor noastre și despre cum pot ele influența, nu doar viața noastră, ci și ordinea universului.

Acum câțiva ani mi-ar fi fost greu să-mi imaginez că discuțiile purtate cu eroul din comunitatea mea, îmi vor aduce un premiu național la istorie. E meritul acestui prestigios colegiu, al domnului profesor, al fiecărui profesor pentru că aici și sub îndrumarea dumnealor, am învățat să analizez și să înțeleg mai bine faptele și oamenii.

Erou pentru mine este cel care își trăiește cu demnitate viața, cel care are principii puternice și crede în onoare și datorie, în Dumnezeu, pentru că așa, cum spunea Uica Lae, eroul meu, „Înainte să te vadă oamenii, te vede Dumnezeu”.

Citește și: FOTO Peste o mie de tineri din Regiunea Centru au alergat la ediția a IX-a a Crosului Europei: Acțiune de protejare a mediului

Oamenii fac istoria. Noi, cu toții, vom fi cândva istorie. Important este să putem lăsa urmașilor modele de urmat, așa ca Uica Lae și alți eroi ce așteaptă să le descoperim faptele”, a mărturisit elev caporal Marius Seracin.

Felicitări, Marius pentru obținerea acestui premiu și pentru modul în care cinstești memoria și jertfele înaintașilor noștri!”, au transmis reprezentanții colegiului militar pe pagina de Facebook.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut