miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEducațieUn elev al Liceului Militar din Alba Iulia, în top la Concursul...

Un elev al Liceului Militar din Alba Iulia, în top la Concursul Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu”: „Poezia lui mi-a fost izvorul din care am extras comori”

Date:

Știri relevante

spot_img

Un elev al Liceului Militar din Alba Iulia, în top la Concursul Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu”. „Poezia lui mi-a fost izvorul din care am extras comori”, a declarat Daniel Cârnaț.

Pasiunea pentru poezie și literatură i-a adus elevului Daniel Cârnaț, clasa a IX-a, Mențiune la Concursul Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu”.

Un elev al Liceului Militar din Alba Iulia, în top la Concursul Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu”: „Poezia lui mi-a fost izvorul din care am extras comori”

Cea de-a XXIV-a ediție a concursului a reunit sâmbătă la Blaj, iubitori ai poeziei și ai liricii eminesciene. 150 de elevi și studenți au participat la cele două secțiuni ale concursului, creație literară și recitare.

Sub coordonarea doamnei profesoare de limba și literatura română Teodora Dăncilă, Daniel își dezvoltă calitățile literar–artistice, reușind să transpună în versuri, ideile creatoare.

Citește și: Echipa de volei a Colegiului Militar din Alba Iulia, calificată la etapa județeană a ONSS. A bătut HCC-ul

„În versurile lui Eminescu am descoperit un univers atemporal, unde sentimentele devin rime și gândurile călătoresc pe aripi de cuvinte.

Poezia lui mi-a fost izvorul din care am extras comori pentru a construi propria mea lume de cuvinte și emoții, iar concursul de poezie a fost doar oglinda în care am reflectat lumina nemuritoare a geniului eminescian”, a mărturisit Daniel.

Concursul Național de Poezie ,,Ocrotiți de Eminescu” a fost organizat sub auspiciile Asociațiunii ASTRA, Despărțământul „Timotei Cipariu” Blaj, Primăriei Municipiul Blaj, Colegiului Național „I.M. Clain” Blaj, Bibliotecii „Școala Ardeleană” Blaj, Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Citește și: FOTO Un absolvent al Colegiului Militar din Alba, admis în SUA la Academia Navală, a depus jurământul de militar: “Jur credință patriei mele, România”

Pe lângă festivitatea de premiere a laureaților concursului au avut loc lansări de carte, un moment muzical eminescian și un regal de poezie eminesciană.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut