miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateUn militar român a fost desemnat "cel mai bun luptător" într-o competiție...

Un militar român a fost desemnat “cel mai bun luptător” într-o competiție din SUA. A trecut prin probe extrem de dificile

Date:

Știri relevante

spot_img

Andrei Chiuaru, originar din Arad, a devenit “cel mai bun luptător” într-o competiție organizată în Statele Unite de Garda Națională a statului Alabama.

Un militar arădean a câștigat titlul de „Cel mai bun luptător” la categoria soldați în competiția cu același nume, Best Warrior Competition, organizată zilele trecute, de către Garda Națională a statului Alabama în Fort McClellan, Alabama, Statele Unite ale Americii.

Un militar român a fost desemnat “cel mai bun luptător” într-o competiție din SUA

Este vorba despre Fruntașul Andrei Chiuaru, din cadrul Batalionului 191 Infanterie “Colonel Radu Golescu” Arad, același fruntaș care a obţinut și titlul de Soldatul Anului 2023 în etapa finală pe Statul Major al Forțelor Terestre Române.

Militarii români au câștigat titlulul de „Cel mai bun luptător” pentru al doilea an consecutiv.

Citește și: VIDEO Imagini spectaculoase cu o haită de lupi surprinse în Munții Apuseni: Erau în căutare de hrană

Anul acesta, Armata României a fost reprezentată de către sergentul-major HARANGUȘ Ionuț Cristian din Batalionul 811 Infanterie “Dej” și fruntașul CHIUARU Andrei, din Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, Arad.

„În semn de recunoaștere a înaltelor calități dovedite pe parcursul competiției, fruntașul CHIUARU Andrei a fost medaliat de către șeful Gărzii Naționale a Statului Alabama, general maior Sheryl GORDON cu “US Army Commendation Medal””, a transmis Ministerul Apărării Naționale pe pagina de Facebook.

Competiția “Cel mai bun luptător” al Gărzii Naționale a Statului Alabama este un eveniment care se întinde pe durata a cinci zile, extrem de solicitant din punct de vedere fizic și mental și testează o varietate de abilități tehnice și tactice ale participanților.

Marșul tactic (pe distanța de 19.2 km), alergarea în teren variat pe distanță scurtă, cursa cu obstacole, tragerile cu diferite categorii de arme de foc și operațiunile tactice în mediu urban sunt doar câteva dintre probele care au solicitat la maxim participanții.

Citește și: Membrii ASCOR Alba Iulia au răspândit zâmbete în casele a 25 de familii din Poșaga: Le-au oferit alimente și daruri în ajun de sărbători

“Participarea militarilor români la această competiție este rezultatul colaborării excelente la nivel de subofițeri de comandă între Armata României și Garda Națională a Statului Alabama iar rezultatele excelente obținute demonstrează, din nou, valoarea incontestabilă a militarilor români”, a precizat plt. adj. pr. Florea Sas pe pagina de Facebook.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut