miercuri, noiembrie 29, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateUn notar a fost trimis în judecată pentru agresiune asupra unui șofer...

Un notar a fost trimis în judecată pentru agresiune asupra unui șofer de ambulanță de la SJU Alba. Ce s-a întâmplat

Date:

Știri relevante

spot_img

Un notar din Alba Iulia a fost trimis în judecată pentru o altercație cu șoferul unei ambulanțe de la SJU Alba. Notarul a acuzat că ambulanța a sosit prea târziu la domiciliul său pentru a o prelua pe mama sa, care se simțea rău.

Notarul este acuzat că a inițiat o altercație cu șoferul unei autosanitare de la Serviciul Județean de Ambulanță Alba, supărat că echipajul ar fi sosit prea târziu.

Un notar a fost trimis în judecată pentru agresiune asupra unui șofer de ambulanță de la SJU Alba

Bărbatul a sunat la 112 și a chemat salvarea pentru a o prelua pe mama sa, care se simțea rău. În momentul în care ambulanța a ajuns la domiciliul notarului, acesta ar fi avut o dispută cu șoferul, pe care l-a acuzat că a ajuns cu întârziere la caz.

Altercația n-a rămas fără urmări.

A fost întocmit un dosar penal, apoi cei doi s-au împăcat în ceea ce privește răspunderea civilă, dar a rămas cazul penal care a fost trimis în instanță de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Citește și: Romsilva oferă gratuit 600 de mii de puieți forestieri voluntarilor implicați în acțiuni de împăduriri

Notarul (E. M.) este acuzat de săvârșirea unei fapte prevăzute de articolul 652 din Legea nr. 95/2006. Potrivit prevederilor articolului menționat, „ameninţarea săvârşită nemijlocit ori prin mijloace de comunicare directă contra unui medic, asistent medical, şofer de autosanitară, ambulanţier sau oricărui alt fel de personal din sistemul sanitar, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Pedepsele cresc dacă este vorba despre lovire sau orice alte acte de violență, respectiv vătămare corporală. Dosarul a fost înregistrat pe rol la Curtea de Apel Alba Iulia, în 31 octombrie 2023 și va parcurge, inițial, etapa judiciară a camerei preliminare.

Citește și: Primăria din Câmpeni organizează o acțiune de depistare activă a diabetului zaharat. Când va avea loc

De menționat că fapta de care este acuzat notarul nu are legătură cu profesia acestuia. De asemenea, până la pronunțarea unei hotărâri definitive, acesta beneficiază de prezumția de nevinovăție, potrivit Adevarul.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut