sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăOrașul tăuBlajUn patron din Blaj a înșelat 14 persoane cu peste 100.000 de...

Un patron din Blaj a înșelat 14 persoane cu peste 100.000 de lei. Cum ar putea scăpa de dosarul penal

Date:

Știri relevante

spot_img

Patronul unei firme din Blaj a fost reținut pentru înșelăciune în valoare de peste 100.000 de lei. Acesta le-a promis clienților mobilă, însă nu a livrat-o. Totuși, bărbatul ar putea scăpa de dosarul penal dacă restituie sumele încasate de la cele 14 persoane pe care le-a înșelat.

Un patron din Blaj a înșelat 14 persoane cu peste 100.000 de lei

Acesta ar fi promis unor clienţi că le va confecţiona şi monta mobila, încasând diverse sume de bani, fără ca ulterior să-şi îndeplinească obligaţiile asumate.

Potrivit unui comunicat transmis de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat de 41 de ani, din municipiul Blaj, care este cercetat pentru înşelăciune.

„În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale specializată în confecţionarea de mobilier, în perioada 2019 -2023, ar fi încasat diferite sume de bani, de la 14 persoane, promiţându-le că le va confecţiona şi monta mobilier, fără ca ulterior să-şi îndeplinească obligaţiile asumate.

Prejudiciul total cauzat astfel a fost calculat la 103.500 de lei şi 3.800 de euro”, se menţionează în comunicat.

Conform IPJ Alba, pentru obţinerea de probe, în vederea documentării activităţii infracţionale a bărbatului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, poliţiştii au efectuat trei percheziţii, fiind vizate imobilele utilizate de către bărbat, ocazie cu care au fost ridicate documente şi mijloace tehnice.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale. Procurorul de caz a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate, sub control judiciar.

Potrivit Codului penal, „inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”.

Împăcarea între părți anulează răspunderea penală. Cu alte cuvinte, dacă proprietarul firmei va returna banii păgubiților poate să scape de dosar, potrivit adevarul.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut