sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăSportUn profesor de religie din Alba a încheiat cu succes UT Mont-Blanc,...

Un profesor de religie din Alba a încheiat cu succes UT Mont-Blanc, „Liga Campionilor în alergarea montană”: E una dintre cele mai grele curse

Date:

Știri relevante

spot_img

Un profesor de religie din Alba a încheiat cu succes maratonul Ultra-Trail du Mont-Blanc. E una dintre cele mai grele curse din lume.

Ultramaratonistul blăjean Marius Iorga (43 de ani) a reușit o nouă performanță remarcabilă: a încheiat una dintre cele mai dure curse din lume, UTMB Mont-Blanc, „o adevărată Ligă a Campionilor în alergarea montană”, îndeplinindu-și marele vis din momentul în care s-a apucat de acest sport.

Un profesor de religie din Alba a încheiat cu succes UT Mont-Blanc, „Liga Campionilor în alergarea montană”

Marius Iorga a parcurs cu succes cei 171 kilometri ai cursei care însumează o diferență de nivel de 10.042 metri.

Citește și: România, țara tuturor posibilităților! Un șofer care conducea drogat a lovit un pieton băut. Bărbatul a ajuns la spital

Ultra-Trail du Mont-Blanc s-a desfășurat în weekedul 1-3 septembrie 2023, punctul de start a fost în celebra stațiune montană Chamonix (Franța), iar traseul a traversat trei țări: Franța, Italia și Elveția. La competiție au participat peste 2.000 de alergători din întreaga lume, numărul de locuri fiind limitat.

Marius Iorga a participat grație performanței reușite anul trecut, când a încheiat, în 31 de ore, ultramaratonul de 100 de mile Val d’Aran by UTMB, cu o diferență de altitudine de 10.000 de metri, competiția din Spania fiind criteriu de calificare la Ultra-Trail du Mont-Blanc 2023.

„Participarea la Ultra-Trail du Mont-Blanc, despre care îmi place să spun că este un fel de Ligă a Campionilor în alergarea montană, unde vin alergători din întreaga lume, este visul meu, pentru asta m-am apucat de alergarea montană acum mai bine de șase ani”, spunea Marius Iorga, într-un interviu pentru Radio Blaj, realizat în vara anului 2022, imediat după revenirea de la Val d’Aran by UTMB, din Spania.

Citește și: Unul dintre cei mai mari duhovnici români ai zilelor noastre s-a stins din viață. Era iubit de toată lumea

Profesor de religie la Liceul Tehnologic Jidvei, Marius Iorga este cunoscut mai ales pentru activitatea sa ca președinte al Asociației Running&Cycling Club Blaj, care organizează diverse competiții sportive cu caracter umanitar, cea mai cunoscută dintre acestea fiind Crosul Speranței.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut