miercuri, octombrie 4, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateUn profesor universitar din Cluj critică diferențele lucrărilor de pe DN74: „De...

Un profesor universitar din Cluj critică diferențele lucrărilor de pe DN74: „De ce în Hunedoara se poate, dar în Alba nu?”

Date:

Știri relevante

spot_img

Universitarul clujean Irimie Popa a efectuat o analiză detaliată a stării drumului național DN74 în județele Hunedoara și Alba. Într-o comparație, acesta a reliefat discrepanțele notabile între cele două tronsoane.

Un profesor universitar de la Cluj critică diferențele lucrărilor de pe DN74

“La 500 metri de limita de județ, dintre Hunedoara și Alba, în pasul Buceș-Vulcan, în Județul Hunedoara, pe DN 74, se fac foraje pentru stabilizarea și consolidarea drumului care leagă Bradul(HD) de Abrud (AB). La 15km, între Câmpeni și Abrud, mai multe surpări ale derivației aceluiași DN74 sunt tratate pe măsura valorii pe care oamenii zonei o au în ochii celor care, din patru în patru ani, se căciulesc precum pisoiașii, răsucindu-și mustața, ba în sus, ba în jos, pentru ….voturile ”prostimii”.

Citește și: România, de neînvins la Campionatele Mondiale de Canotaj! Aur pentru barca feminină în proba 8+1

”Prostimea” nu este formată din oameni proști, din contră, chiar deștepți. Este formată din oameni care sunt prea permisivi cu ticăloșia jupănilor, în ochii cărora valorează trei pițule. ”Pițulă=monedă de valoare mică.

De ce în Hunedoara se poate, dar în Alba, nu?

Iată răspunsurile:

1. Pentru că tronsonul din Hunedoara al DN74 ține de Hunedoara, nu de Alba. Pentru jupânii din Alba, Țara Moților-folosită pe post de bancomat, nu contează. La ”fraierii” de după Dealul Mare, merge și așa. De doi ani…. același peisaj: grămezi de pământ pe carosabil, accidente, aceeași nepăsare bolnăvicioasă. De fapt, atât valorează moții în ochii jupânilor din Alba;

2. Pentru că tronsonul din Hunedoara al DN74 este în administrarea DRDP Timișoara, nu al DRDP CLUJ. Această direcție-DRDP CLUJ este falanga plină de bani prin care se ung rotițele unui jupânism mafiot, cu macaroana înfiptă în jugulara unei instituții cu sinecuri politice numite ca manageri.

Ei, cei puși să administreze pușcoiul de bani de la DRDP, prin firme prietene trimit seva către cercuri de interese bine articulate, lacome și care se cred de neatins, la nivel regional, dar și județean. Jupânii și-au creat firme de casă pe care le cultivă, culegând și roadele din bugetul fertil al DRDP. Aceasta este diferența. La Hunedoara și pe la DRDP Timișoara mai sunt oameni cărora le pasă.

Citește și: FOTO Solidaritate pentru educație: Sute de ghiozdane complet echipate pentru școală, donate de Crucea Roșie copiilor defavorizați din Alba

La Alba și la DRDP CLUJ-JUPÂNISM! JUPÂNISM DE MANUAL- CA LA CARTE! P.S. Trei chipuri(poze) din Republica Separatistă Jupânească- bancomat al Albei și mai mult decât atât și alte trei fotografii din ograda celor cărora le pasă-din Hunedoara!”, a transmis universitarul clujean pe pagina de Facebook.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut