Unirea Alba Iulia, 100 de ani de istorie! Fanii, invitați să celebreze centenarul la un meci de fotbal „OLD BOYS”.
Vineri, 16 august, sărbătoare pe stadionul “Cetate” din Alba Iulia. Unirea Alba Iulia celebrează 100 de ani de istorie, 100 de ani de când la Alba Iulia s-a rostit pentru prima dată Unirea Alba Iulia!
Unirea Alba Iulia, 100 de ani de istorie! Fanii, invitați să celebreze centenarul la un meci de fotbal „OLD BOYS”
Vor fi organizate o serie de evenimente care să marcheze această sărbătoare. Începând cu ora 12.30, la Palatul Principilor, Sala Dietei, va fi deschisă o expoziție foto dedicată celor 100 de ani de istorie în alb-negru.
De la ora 18, pe Stadionul Cetate se va desfășura un meci de old-boys la care vor participa foști fotbaliști și antrenori ai Unirii.
Nume importante, nume care au scris istorie pe “Cetate” revin la Alba Iulia pentru a îmbrăca din nou tricoul echipei „alb-negre”.
Aurel Șunda, Alexandru Pelici, Cristian Pustai și Cornel Țălnar vor sta din nou pe banca tehnică pentru meciul demonstrativ de “Old Boys”!
Pe teren vor intra jucători precum Ovidiu Maier, Tibor Moldovan, Alin Paleacu,Dionisie Bumb, Darius Miclea, Adorian Himcinschi, Vasile Jercălău, Dan Iurișniți, Remus Chivescu, Petru Țurcaș, Mihai Mincă, Cornel Cașolțan, Marius Lungu, Mircea Stanciu, Sorin Mărginean, Bogdan Bucurică, Marius Vlădoi, Codruț Ciobanu, Eduard Schuller, Adrian Bicheși, Mircea Oprea și mulți alții!
„Puține cluburi se pot mândri în România cu o istorie de un secol. Unirea Alba Iulia face parte din cercul select al echipelor de tradiție din fotbalul românesc, săptămâna aceasta împlinindu-se 100 de ani de existență a celei mai iubite echipe de fotbal din județul Alba.
Arhivele păstrează multe dovezi ale acestei existențe, începând cu prima menționare a funcționării clubului, la 16 august 1924 și până la cele mai înalte performanțe, cele două promovări în prima ligă de fotbal sau o semifinală de Cupa României împotriva echipei Steaua București.
Generații după generații, fotbaliștii Unirii sunt surprinși în fotografii emoționante care arată că istoria unui club de fotbal este un tezaur care se construiește greu, cu efort, sudoare, uneori cu lacrimi, alteori cu zâmbete, ale unor oameni care întotdeauna au avut mândria de a fi reprezentanții unui oraș cu nume mare în existența istorică a României: Alba Iulia.
Acelor generații trecute le suntem datori moral în prezent. Datorită lor avem această istorie, datorită lor avem un prezent, dar mai ales, avem un viitor.
Însoțiți întotdeauna de suporteri fideli, uniriștii din trecut au luptat pentru onoare, pentru glorie sportivă, au ținut în viață un simbol al orașului lor.
Pe terenul de fotbal, cei care azi intră în alb-negru, trebuie să apere această istorie, trebuie să fie demni de a fi urmașii unor astfel de generații”, a transmis primarul Gabriel Pleșa.