marți, noiembrie 28, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateUnul dintre cei mai mari duhovnici români ai zilelor noastre s-a stins...

Unul dintre cei mai mari duhovnici români ai zilelor noastre s-a stins din viață. Era iubit de toată lumea

Date:

Știri relevante

spot_img

Unul dintre cei mai iubiți duhovnici din România s-a stins la vârsta de 95 de ani. Este vorba despre Părintele Simeon Zaharia de la Mănăstirea Sihăstria, care zeci de ani a alinat sufletele credincioșilor.

Unul dintre cei mai iubiți duhovnici din România s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani. Vestea morții Părintelui Simeon Zaharia a fost dată de reprezentanții Mănăstirii Sihăstria, care au postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

Unul dintre cei mai mari duhovnici români ai zilelor noastre s-a stins din viață

Părintele a alinat zeci de ani sufletele credincioșilor ce veneau din toată țara și așteptau ore întregi la ușa chiliei sale pentru un cuvânt de învățătură.

„Pe data de 2 septembrie 2023, Ieroschimonahul Simeon Zaharia de la Mănăstirea Sihăstria și-a încheiat călătoria pământească.

Citește și: L-ați văzut? Un bărbat din Sebeș a plecat de acasă și nu s-a mai întors. Polițiștii l-au dat dispărut

Născut la 16 martie 1928, în comuna Mogoșești, județul Iași, fiu al lui Iancu și Rozalia, a intrat în viața monahală la 26 de ani, la Mănăstirea Sihăstria. A fost călugărit la 5 iunie 1955, primind numele de Serapion, și a urmat Școala monahală în perioada 1954-1956.

La 16 mai 1956, a fost transferat la Mănăstirea Putna, alături de alți 14 părinți din Sihăstria și șapte din Mănăstirea Slatina, inclusiv Arhim. Cleopa Ilie, pentru a revigora viața monahală de acolo”, au transmis reprezentanții Mănăstirii Sihăstria pe Facebook.

O viață în slujba lui Dumnezeu

„Deşi, ca orice călugăr, îşi dorea să trăiască statornic viaţa de mănăstire, n-a avut parte de aceasta. Dar a ştiut să facă ascultare şi să vadă în orice voia lui Dumnezeu.

În anul 1956 a fost trimis la Mănăstirea Putna, împreună cu alți 14 părinți de la Sihăstria și cu încă șapte din Mănăstirea Slatina, printre care și arhim. Cleopa Ilie, pentru revigorarea vieții monahale de acolo.

Deşi hirotonit ierodiacon apoi protosinghel, ca urmare a decretului regimului comunist din anul 1959, a stat o vreme la Mănăstirea Sihăstria ca simplu muncitor. 

Citește și: Taxele Guvernului care aruncă în aer la energie, bere sau lemne de foc. Vom scoate mai mulți bani din buzunar

A plecat apoi în Sfântul Munte Athos unde a vieţuit atât la Schitul Prodromu cât şi la Schitul Lacu, având ascultări de preot slujitor, eclesiarh și duhovnic. În luna octombrie 2000 a fost tuns în schima mare cu numele Simeon, de către Ieroschimonahul Dionisie Ignat de la Schitul Colciu.

În anul 2009 s-a retras la liniște la Schitul Înălțarea Sfintei Cruci – Poiana lui Ioan, dependent de Mănăstirea Sihăstria, de unde în anul 2020 a revenit în Mănăstirea Sihăstria”, a transmis Arhiepiscopia Iașilor.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut