joi, iunie 13, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateUnul dintre cele mai consumate alimente din România se vinde la preț...

Unul dintre cele mai consumate alimente din România se vinde la preț dublu, față de 2021. Cât costă astăzi

Date:

Știri relevante

spot_img

Unul dintre cele mai consumate alimente de români se vinde la preț dublu, față de 2021. Iată cât a ajuns să coste în 2024.

Cel mai consumat aliment de români se vinde acum la preț dublu față de 2021. Scumpirile au fost cauzate de seceta care a lovit Europa anul trecut, atunci când producția a fost cu 15% mai mică decât anul precedent. 

Unul dintre cele mai consumate alimente din România se vinde la preț dublu, față de 2021

Recoltele au fost mai slabe și la noi în ţară. În lipsa unui sistem de irigații pus la punct, am ajuns să producem doar jumătate din necesar, ceea ce dus la importuri masive din Franța, Polonia sau Germania.

Citește și: Mănăstirea din România unde dacă te rogi ți se îndeplinește orice dorință. A fost construită de Ștefan cel Mare

Cartofii se scumpesc de la o lună la alta. Doar în ultimele 6 luni, prețul de la tarabele din piețe a crescut cu 12%, iar acum kilogramul se dă și cu 5 lei. 

Preţul pentru un kilogram de cartofi porneşte de la 3 lei şi 50 de bani şi ajunge şi la 5 lei în unele pieţe. Dacă în 2021 plăteam pe un kg de cartofi undeva la 1,70 lei, acum același kilogram ne costă în jur de 4,5 lei. Un preț dublu față de acum 3 ani. 

Seceta care a lovit Europa anul trecut a scăzut producția de cartofi cu 15%, ceea ce a dus la prețuri mai mari. Nici țara noastră nu stă bine la capitolul producție.

În ultimii 8 ani, cantitatea de cartofi produsă a scăzut cu aproape 2 milioane de tone, iar suprafețele cultivate sunt acum sub 30.000 de hectare. Astfel am cumpărat cartofi mai scumpi din Germania, Polonia și Franța. 

Citește și: Jandarmeria Alba angajează ofițer specialist relații publice! Care sunt condițiile și până când te poți înscrie?

Puținii producători care au mai rămas în țară se luptă an de an cu fenomenele meteo extreme și cu lipsa de ajutor din partea statului, potrivit a3.ro.

Anual, fiecare român consumă în jur de 90 de kilograme de cartofi. 

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut